Vandaag open tot 17:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 17:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.621862100

Riedel

(119)

Series

Meer categorieën

Mondgeblazen glaswerk sinds 1756

Riedel is een Oostenrijks familiebedrijf dat al sinds de vroege 18e eeuw bijzonder glaswerk produceert. De glasblazers van Riedel zijn geroemd vanwege de prachtige wijnglazen en extravagante decanteerkaraffen, die ze elke dag met de hand maken. Daarnaast heeft Riedel ook een grote variëteit aan bar- en waterglazen in het assortiment. Riedel staat bekend als de uitvinder van variëteitspecifiek glaswerk en is sinds jaar en dag pionier en koploper in de wereld van geblazen glas. De combinatie van uitzonderlijk vakmanschap, kwaliteit en een ongeëvenaarde, revolutionaire visie maakt Riedel ongekend geliefd bij wijnkenners, drankspecialisten, horecaprofessionals en consumenten wereldwijd.

Het glas als extensie van de wijn

Het kristallen glaswerk van Riedel is prachtig om te zien, maar het is bovenal de smaaksensatie die de glazen zo bijzonder maakt. Riedel is de eerste in de geschiedenis die erkende dat de smaak en aroma van een drank wordt beïnvloed door het glas waaruit het gedronken wordt. Bij Riedel is een glas dan ook niet zomaar een glas, maar een boodschapper die de eigenschappen van een drank zo goed mogelijk moet overbrengen. Wanneer een glas perfect in balans is, opent zich een wereld van smaak en geur die bij elk ander glas verborgen blijft. 

Vorm is smaak

Vanaf 1958 houdt Riedel zich bezig met de ontwikkeling van variëteitspecifieke wijnglazen. Dit baanbrekende glaswerk van Riedel is speciaal afgestemd op specifieke druivenrassen. Door het design van het glas aan te passen aan het soort wijn, komen de geuren en de aroma's beter naar voren en kan het bouquet van de wijn zich optimaal ontwikkelen. De wijnglazen van Riedel versterken de harmonie en benadrukken de unieke kernmerken van een wijn. Door te variëren met vorm, grootte en randdiameter van de kelk, weet het Riedel glas zelfs de meest ongrijpbare eigenschappen van een wijn te vatten. 

Het design beïnvloedt alle smaaksensaties:

  • Bouquet: de kwaliteit en intensiteit van het aroma van de wijn
  • Textuur: de diverse soorten "mondgevoel" in wijn (waterig, romig, zijdeachtig, fluweelachtig)
  • Smaak: uitgebalanceerde interactie tussen het fruit, de mineraliteit, de zuurgraad en de bittere componenten van een wijn
  • Afdronk: aangename, naadloze, harmonieuze en langdurige afdronk

Bekijk alles van Riedel:

Riedel wijnglazen kopen.