Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Kaasmessen

(7)

Kaasmes kopen

Een kaasmes is ideaal om kaas mee te snijden. Omdat er diverse soorten kaas zijn met elk hun eigen hardheid en structuur, bestaan er ook allerlei verschillende kaasmessen. Voor het serveren van een kaasplankje is het handig om een variatie aan kaasmessen in huis te hebben. Er zijn ook kaasmessensetten verkrijgbaar.

Kaasmessen voor zachte en harde kazen

Voor zachte en jonge kazen zijn smeermessen heel geschikt. Deze zijn bedoeld voor het uitsmeren van kaas en hebben daarom dan ook geen geslepen snede. Vaak hebben ze een kort en stevig lemmet. Voor halfharde en harde kazen, zoals parmezaanse kaas, zijn de messen doorgaans groter en heeft het lemmet gaten om ervoor te zorgen dat de kaas niet blijft plakken. Een kaasbijl wordt gebruikt om grote stukken kaas in stukken te hakken.

Kaasmes met gaten en een gevorkte punt

Veel kaasmessen hebben gaten in het lemmet. Dit zorgt ervoor dat de kleverige kaas zo min mogelijk aan het mes blijft plakken en de kaas er netjes uit blijft zien. Met een kaasmes met een gevorkte punt kunnen stukjes kaas gemakkelijk geprikt en op een (kaas)plankje geserveerd worden. Voor het snijden van plakjes kaas is het handig om een kaasschaaf te gebruiken. Geraspte kaas kan makkelijk met een rasp of mandoline gemaakt worden.

Er zijn verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan kaasmessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

Kaasmes slijpen

Om een kaasmes scherp te houden, moet het mes geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?