Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100
Filters

Mandolines

(36)

Mandoline kopen

Als het op het snijden van groenten aankomt, is een mandoline koning. Een koksmes is gewoon niet te vergelijken met de snelheid en precisie van een mandoline. Maar niet alle mandolines zijn gelijk. Sommige zijn veelzijdiger dan andere. Dus voordat je een nieuwe mandoline gaat kopen, moet je bedenken welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Wil je bijvoorbeeld bladen die afneembaar zijn, zodat je de dikte van de snede kunt variëren? Wil je een model dat geschikt is voor de vaatwasser? Houd deze factoren in gedachten tijdens het winkelen, en je zult zeker de perfecte mandoline voor jouw behoeften vinden!


Mandoline schaaf keukenhulp

De mandoline snijmachine is een zeer veelzijdig keukengereedschap. Groenten in alle vormen en maten kunnen er snel en gemakkelijk mee worden gesneden. Maar met zoveel verschillende modellen op de markt is het wellicht lastig kiezen.

Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een mandoline:

  • Wordt het model met verschillende bladen geleverd? Dit is van belang als je niet alleen plakjes en schijfjes wil snijden, maar bijvoorbeeld ook blokjes, of geraspte groenten
  • Of de mandoline snijder vaatwasmachinebestendig is of niet. Dit maakt het schoonmaken veel gemakkelijker. Dit hangt vaak samen met het materiaal waarvan de schaaf gemaakt is.
  • De breedte. Als je bijvoorbeeld kool wil kunnen schaven voor zuurkool is het handiger om een brede mandoline te kiezen.


Waar gebruik je een mandoline voor?

Het is de ideale keukenhulp voor het snel snijden van allerlei ingrediënten, waarbij het gebruik als groentesnijder het meest gebruikelijk is. Denk aan juliennewortel, huisgemaakte frietjes, of dunne plakjes komkommer. Dit alles, en nog veel meer, kan in een handomdraai worden gedaan met een mandoline.

Bij het gebruik van een mandoline is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. De messen zijn zeer scherp en kunnen ernstige verwondingen veroorzaken als ze niet goed worden gehanteerd. Gebruik altijd de beschermkap die bij de snijmachine wordt geleverd. Dit beschermt je vingers tegen het mes.

Met zo'n veelzijdig keukengereedschap kun je allerlei soorten gerechten voorbereiden, van eenvoudige salades tot high end gerechten. Experimenteer erop los en veel kookplezier!