Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100

Espresso serviceafdeling

Kookpunt beschikt over een eigen reparatiedienst met goed opgeleide monteurs. Zij verzorgen alle servicebeurten van bij Kookpunt gekochte espressomachines. Hiervan uitgezonderd zijn espressoapparaten van WMF, Nespresso en Philips Saeco. Deze merken hanteren namelijk het ‘pick up & return-systeem’; je machine wordt thuis opgehaald en na onderhoud weer afgeleverd.

Naast koffiemachines neemt de Kookpunt-reparatieafdeling elektrische apparatuur aan die bij ons is aangeschaft ('alles waar een snoer aan zit') ter reparatie. Deze apparaten worden door Kookpunt-monteurs zelf gerepareerd of teruggestuurd naar de betreffende leverancier.

Jura volautomaten

Kookpunt is geautoriseerd Jura-dealer. Belangrijk om te weten is dat Jura géén fabrieksgarantie geeft op apparaten die niet bij een geautoriseerde dealer zijn gekocht. Bij Kookpunt ben je dus altijd verzekerd van uitgebreid advies én uitstekende garantievoorwaarden. In het overzicht hieronder zie je de verschillen tussen de Standard Service en Premium Service van Jura. 

Servicelevel Standard Premium
Nieuwste software-updates
De machine voldoet na behandeling aan alle kwaliteitseisen en -richtlijnen
Je machine ondergaat een preventieve servicebeurt waarbij bepaalde onderdelen worden vervangen die (op termijn) aan slijtage onderhevig zijn  
De molen(s) van de machine wordt/worden gereinigd en afgesteld
De koffie-uitloopjes van de machine worden intern gereinigd
De machine doorloopt een intern reinigingsproces  
De machine doorloopt een intern ontkalkingsproces  
De machine wordt extern gereinigd
Het melksysteem van de machine wordt, indien aanwezig, uitvoerig gereinigd
JURA Nederland geeft 12 maanden garantie op de vervangen onderdelen
JURA Nederland geeft 12 maanden volledige garantie op de werking van de machine  

LET OP! Alle JURA volautomaten dienen compleet (inclusief accessoires) bij onze service-afdeling aangeboden te worden.

Tarieven

De tarieven van een service-/ onderhoudsbeurt worden bepaald aan de hand van het aantal bereidingen én het type machine. Dit gebeurt uiteraard in samenspraak.

Servicebeurt pistonmachine

Thermoblock, kleine boiler

Tijdens een grote onderhoudsbeurt wordt de machine uit elkaar gehaald. Bij het uit elkaar halen controleren we onderdelen zoals de pomp, het verwarmingselement en de elektra. Bij een boilersysteem worden de boiler en de leidingen 4 uur in een ontkalkbad gelegd. Bij een thermoblok wordt het blok ontkalkt. Daarna maken we de zetgroep schoon. De volgende dag wordt de machine weer in elkaar gezet, waarbij we alle bewegende delen zoals ringen, pakkingen, kleppen en de douchezeef vervangen. Vervolgens wordt de machine één of twee dagen getest en daarna schoongemaakt.

Servicebeurt semi-professionele pistonmachine

Enkele boiler, warmtewisselaar, dubbele boiler

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de kop van de machine gereinigd en voorzien van nieuwe kleppen, douchezeef en pistonring. Vervolgens word het apparaat ontkalkt en getest. Vooraf word altijd eerst bekeken of er geen gebreken zijn.

Revisie semi-professionele pistonmachine

Tijdens een grote onderhoudsbeurt voor een semi-professionele pistonmachine controleren we onderdelen zoals de pomp, het element, de pressostaat of de regel thermostaat en de elektra. Bij een boilersysteem worden de boiler en leidingen 4 uur in een ontkalkbad gelegd. Daarna maken we de zetgroep schoon. De volgende dag wordt de machine weer in elkaar gezet, waarbij we alle bewegende delen zoals ringen, pakkingen, kleppen en de douchezeef vervangen. Vervolgens wordt de machine een of twee dagen getest en daarna schoongemaakt. Op deze servicebeurt geeft Kookpunt een garantie van zes maanden.

Voor alle espressomachines ouder dan 8 jaar wordt er een prijsopgave gemaakt, hiervoor vragen wij wel een aanbetaling van 50 euro.

Heb je ondanks deze informatie nog vragen over de Kookpunt serviceafdeling? Neem contact op via 010 4431079 of stuur een e-mail naar service@kookpunt.nl