Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100

Messen laten slijpen

Ruim zestig jaar geleden begon Kookpunt als messenslijperij & –speciaalzaak. Je kunt dus wel zeggen dat het slijpen van messen in ons bloed zit! Nog steeds kun je bij Kookpunt terecht voor het slijpen van je messen op ambachtelijke wijze. Koksmessen, broodmessen, scharen & tafelmessen worden weer superscherp na een bezoekje aan onze messenslijperij!

Fabrieksslijpsel herstellen

Geschikt voor alle messen:
Bij het herstellen van het fabrieksslijpsel wordt het mes weer teruggebracht naar de fabrieksscherpte. De snede wordt geslepen en gepolijst, waardoor het mes weer zo goed als nieuw is. Heeft het mes veel krassen op het blad of is deze erg dof geworden? Je kunt je mes ook compleet laten polijsten, zodat deze weer prachtig glimt. Deze standaard slijpmethode is geschikt voor alle westerse messen. Het wordt aangeraden om het mes na de behandeling bij te houden met een aanzetstaal.

Ambachtelijk slijpen

Geschikt voor Global en westerse messen:
Wil je een mes dat nóg scherper is dan de dag dat deze uit de fabriek kwam? Laat het mes dan ambachtelijk slijpen. Met deze methode wordt de snede van het mes zo geslepen dat deze extra dun en daarmee extreem scherp wordt. Dit geeft het mes superieure scherpte en snijeigenschappen. Door deze behandeling wordt het mes wel iets kwetsbaarder, maar zeer lang scherp te houden met een goed aanzetstaal. Het gehele lemmet wordt indien nodig gepolijst, hiermee verdwijnen doffe glans door vaatwassergebruik of krassen van aanzetstalen mits deze niet te diep zijn. Echt een grote beurt voor uw mes! Global messen worden altijd ambachtelijk geslepen.

Handfinish Japanse messen

Geschikt voor alle Japanse messen:
Deze methode is het summum voor meerlaags Japanse messen! Bij deze unieke methode wordt de snede geslepen, waarna deze vervolgens op een traditionele Japanse wijze wordt afgewerkt. Dit gebeurt handmatig op een zeer fijne wetsteen (10.000 korrel) waardoor de snede superscherp en glad gepolijst wordt. Dit resulteert in een extreme hoogglans snede, welke zeer lang scherp blijft. Niet aan voelen: doordat de snede zo microscopisch glad geslepen is lijkt deze bot; maar is scheermesscherp. Dit slijpsel het liefst niet aanzetten, maar zelf bijhouden op een polijststeen. Leuk om te doen! Punt eraf of chip gebroken? Geen nood. Mits de breuk niet te groot is kan onze slijper dit herstellen.

Tarieven messen & scharen slijpen

  Klein mes   Groot mes
Fabrieksslijpsel herstellen 4,- tot 10,-
Ambachtelijk slijpen 9,- tot 19,-
Handfinish Japanse messen 9,- tot 19,-
IPolijsten 2,- tot 5,-
Reparatie chips of gebroken punt 2,- tot 5,-
Huishoudschaar / Wildschaar 9,-    
Kappersschaar / Stoffenschaar 19,- tot 29,-
Tafelmessen slijpen of kartel bijwerken 4,-    
Steakmessen glad slijpen of kartel bijwerken 5,-    
Tafelmessen (her)kartelen 5,-    

De bovenstaande tarieven gelden voor messen in goede staat.

Alvast advies? Bel dan even met onze messenexpert op 010- 443 10 77 of stuur een mailtje naar winkel@kookpunt.nl.

Pak je mes(sen) thuis veilig in en lever ze in bij onze messenafdeling aan het Noordplein 29. Bij het inleveren wordt er door onze messenexpert in samenspraak met jou gekeken naar de beste slijpmethode voor jouw messen.

Onze slijper slijpt wekelijks op vrijdag. 
Voor donderdag 16:00 uur gebracht is zaterdag klaar (m.u.v. vakantieperioden en feestdagen).

VAKANTIE:

“Messen ingeleverd na donderdag 27-07 12.00 uur zijn klaar op dinsdag 22 augustus.
Ingeleverd voor donderdag 27-07 12.00 zijn zaterdag 29 -07 klaar”