Vandaag open om 09:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100
Filters

Botervloten

(3)

Botervloot kopen.

Een botervloot is een handig bakje waar roomboter of margarine in wordt bewaard. Meestal wordt de botervloot afgesloten met een bijbehorende deksel. Een botervloot wordt gebruikt op de eettafel, vooral tijdens het ontbijt of de lunch.

Tegenwoordig worden veel boters verpakt in een kunststof kuipje. De botervloot is bedoeld voor boters, die niet worden verpakt in een kuipje. De boter haal je eerst uit de wikkel en vervolgens doe je het in de botervloot. Uiteraard om het handig te kunnen bewaren maar vooral ook als onderdeel van een stijlvolle en gezellige tafelaankleding.

Boter is wat de conservering betreft gevoelig voor zuurstof en licht. Als de boter hiermee in contact komt, wordt de boter ranzig. Echte roomboter kan buiten de koelkast ongeveer een week bewaard worden. Bewaar boter altijd op een droge en koele plek. Door het hoge vetgehalte van roomboter zal het minder snel bederven.

Botervloten zijn te koop in alle kleuren en vormen. Een goede en klassieke botervloot wordt gemaakt van roestvrij staal en is rechthoekig van vorm. Er bestaan ook botervloten gemaakt van andere stevige materialen, zoals kunststof en aardewerk. De afgelopen jaren hebben veel ontwerpers hun licht laten schijnen over de botervloot. Met als resultaat een scala aan verschillende botervloten, die de fantasie te boven gaan. En bovendien gemaakt van allerlei materialen: van metaal tot porselein en van glaswerk tot aan kunststof.

Wil je de ontbijttafel echt compleet maken? Dan mag, naast de botervloot, een speciaal botermesje niet ontbreken op tafel. Een botermesje is een onderdeel van het bestek. Aan het botermesje zitten geen tanden. Met het botermesje kun je dus niet snijden. Met het botermesje haal je boter uit de botervloot en breng je het daarna naar je eigen bord.  

Per tafel of per botervloot is slechts één botermesje aanwezig.  Alle tafelgasten maken gebruik van hetzelfde botermesje. Na gebruik van het botermesje moet het direct weer in de boter worden gestoken (of erop worden gelegd), zodat de volgende tafelgast er gebruik van kan maken. Het uitsmeren van de boter doe je met het eigen couvert. Het is namelijk niet gebruikelijk om te smeren met het botermesje zelf.