Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Placemats

(17)

Placemats kopen.

De eettafel wil je graag mooi houden en beschermen tegen morsvlekken. Een tafelkleed of tafelzeil is dan een oplossing om de tafel schoon te houden. Echter, heb je geen zin om het tafelkleed uit te vouwen of wil je toch graag nog iets van de eettafel blijven zien? Dan is een placemat een prima alternatief.

Een placemat wordt ook wel een onderlegger genoemd. Een placemat is een (oprolbaar) matje, dat op een eettafel wordt gelegd onder het bord en het couvert. Placemats zijn praktisch en (afhankelijk van het materiaal) makkelijk schoon te vegen. Een lichtvochtige doek is vaak al voldoende om de eettafel weer helemaal op orde te krijgen.

Daarom is een placemat dikwijls gemaakt van een eenvoudig te reinigen materiaal. Denk hierbij aan kunststof of gevlochten kunststof. Maar er bestaan ook placemats, die zijn gemaakt van (wasbaar) textiel of van een natuurlijk materiaal, zoals bijvoorbeeld riet. Placemats zijn ook eenvoudig op te bergen. Ze nemen weinig ruimte in en ze passen meestal in de keukenlade.

Vaak wordt bij het gebruik van placemats enkel gedacht aan de praktische kant. Maar de juiste placemats staan ook heel decoratief op tafel. Eigentijdse placemats zijn vaak bijzonder vormgegeven en eventueel voorzien van een mooie bedrukking. In sommige restaurants worden de placemats zelfs gebruikt om de menukaart op te zetten.

Door de tafel mooi gedekt te hebben, maak je ongetwijfeld indruk op de gasten. Het leuke van placemats is, dat ze zich vaak goed laten combineren met de accessoires op tafel en in het interieur. Door verschillende kleuren, vormen of soorten placemats op tafel te gebruiken, kun je eenvoudig en snel een andere sfeer creëren. Zo maak je bijvoorbeeld een romantische sfeer door placemats te gebruiken met een kanten motief.

Als je eenmaal de placemats op tafel hebt neergelegd, dan rijst wellicht de vraag hoe nu het bestek neer te leggen? Je begint het diner altijd met het bestek, dat het verste van de borden af ligt. Vorken liggen altijd links en de messen en lepels liggen rechts. De snijkanten van de messen moeten wijzen richting het bord. Het dessertcouvert komt boven de borden te liggen, waarbij de lepel naar links wijst en de vork naar rechts.