Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100
Filters

Wijnglazen

(147)

Wijnglazen kopen

Wijnglazen zijn een belangrijk onderdeel van de wijndrinkervaring. Ze zijn speciaal ontworpen om de aroma's en het bouquet van de wijn zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. In Nederland hebben de meeste mensen twee soorten wijnglazen in huis: voor rode wijn en voor witte wijn. De vormen van deze glazen zijn verschillend, omdat elke wijnsoort zijn eigen specifieke glas nodig heeft om optimaal te kunnen genieten.
 

Verschil witte- en rode wijnglazen

Het belangrijkste verschil tussen rode- en witte wijnglazen is de vorm van het glas. Witte wijnglazen zijn vaak slanker en hebben een kleinere kom dan rode wijnglazen. Dit komt omdat witte wijn over het algemeen niet zo veel lucht nodig heeft als rode wijn. Rode wijnglazen daarentegen zijn vaak boller van vorm om de inhoud van het glas te beluchten. Het beluchten van een rode wijn kan ook heel goed in een decanteerkaraf.

We hebben glazen in het assortiment die ook nog de verschillende typen druivensoorten tot hun recht laten komen. Denk aan bourgogne-glazen, chardonnay-glazen en Bordeaux-glazen bijvoorbeeld.

Ben je meer een fan van bubbels? Kies dan voor onze prosecco- en champagneglazen. Deze hebben we in coupe- en flutevorm.


Onbreekbare wijnglazen bestellen

Als je echt je best doet is vrijwel alles breekbaar. Maar van Nude Glass hebben we een collectie genaamd Stem Zero gemaakt van bijzonder sterk loodvrij kristalglas. Deze wijnglazen kunnen wel tegen een stootje! Verder hebben we een ruim assortiment aan wijnglazen van kristalglas. Deze zijn stevig en bewaren hun glans.


Mooie wijnglazen online of in de winkel

Ben je dus op zoek naar een mooie wijnglazenset? Bestel deze dan bij Kookpunt. Kom langs in Rotterdam voor advies of bestel ze online. Onze wijnglazen zijn stijvol, tijdloos, en zullen je wijndrinkervaring nog beter maken. Nog meer glaswerk nodig? Kies bijpassende glazen voor je favoriete dranken als bier, cocktails, water of whisky bijvoorbeeld