Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100
Filters

Universeelmessen

(24)

Universeelmes kopen

Een universeelmes is een echte alleskunner en wordt ook wel een 'utility-mes' genoemd. Met dit keukenmes kunnen allerlei verschillende klusjes in de keuken gedaan worden, zoals het snijden van groente en fruit, maar ook het fijnsnijden van kruiden of zelfs het schoonmaken van vlees.

Lemmet en handgreep van een universeelmes

Het lemmet van een universeelmes is gemiddeld 13 centimeter en zit daarmee tussen een koksmes en een officemes in. Vind je een koksmes net te groot? Dan kan het zijn dat een universeelmes veel beter bij je past. Het voordeel van dit keukenmes is dat het lang is en een groot snijoppervlak heeft. Tegelijkertijd is het lemmet smal waardoor je makkelijk draaiende bewegingen kunt maken met het mes waardoor je nauwkeurig kunt werken. Bij het snijden met een universeelmes is het handig om een snijplank of hakblok te gebruiken. 

Er zijn tevens verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan universeelmessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

Universeelmes: alleskunner

Hoewel je met een universeelmes zo'n beetje alles kunt doen, is het bij sommige snijklusjes toch handiger om een mes te gebruiken dat daar specifiek voor bedoeld is. De specificaties van een mes maken het vaak net even makkelijker. Een paar voorbeelden: een kaasmes voor het snijden van kaas (zodat het zo min mogelijk blijft plakken), een fileermes voor het schoonmaken van vis (veel nauwkeuriger, zodat er geen vis verloren gaat), een tomatenmes voor het snijden van tomaat (zodat de tomaat niet kapot zal gaan) en een oestermes voor het openen van oesters (zodat je niet uitschiet).

Universeelmes slijpen

Om een universeelmes scherp te houden, moet het mes geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?