Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Fileermessen

(12)

Fileermes kopen

Een fileermes is handig om heel nauwkeurig graten uit een vis te verwijderen of om de huid van de vis te snijden. Ook kan het mes worden gebruikt om vlees en vis in dunne reepjes te snijden. Denk bijvoorbeeld aan het snijden van vis voor de bereiding van sushi.

Fileermes: dun en flexibel

Het lemmet van een fileermes is over het algemeen heel dun en flexibel. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het snijden goed met het mes gestuurd kan worden en dat er dicht op het bot of de graat kan worden gesneden, waardoor er vrijwel geen vlees of vis verloren zal gaan. Het fileermes is daarom ook ideaal voor zachte vleessoorten en platte vissen.

Er zijn tevens verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan fileermessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

Verschil tussen fileermes en uitbeenmes

Een uitbeenmes wordt ook wel een stug fileermes genoemd, maar toch is het niet hetzelfde als een klassiek fileermes. Een uitbeenmes is doorgaans wat groter en heeft een extreem scherpe punt. Het is meer bedoeld om vlees van botten te halen zodat het in de pan bereid kan worden. Een fileermes is veel smaller en flexibeler.

Fileermes slijpen

Om een fileermes scherp te houden zodat het niet in vis of vlees blijft hangen, maar zodat er in een vloeiende beweging gesneden kan worden, moet het mes geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?