Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Pepermolens en zoutmolens

(151)

Peper- en zoutmolenset kopen.

Als je graag lekker eten kookt dan mogen een peper- en zoutmolen eigenlijk niet ontbreken in je keuken. Versgemalen peper en zout kunnen ontzettend veel toevoegen qua smaakbeleving aan je gerechten, en geeft net dat beetje extra om je eten naar een nieuw niveau te tillen. Het kopen van een set kan erg makkelijk zijn omdat je dan altijd een zout- en pepermolen hebt die bij elkaar passen. Sommige van deze modellen worden zelfs alleen maar als set verkocht!

Handmatige- of elektrische maling

Handmatig malen geeft een authentiek gevoel, je maalt immers zelf de zout- of peperkorrels. Zo voel je ook precies aan hoeveel je hebt gemalen en zal je niet teveel óf te weinig zout en peper door je eten doen. Elektrische molens hebben als voordeel dat je maar één hand nodig hebt om het te bedienen, je kan dus met je andere hand, bijvoorbeeld, roeren. Een aantal elektrische molens hebben ook een ingebouwd lampje zodat je niet het probleem zal hebben van teveel of te weinig malen. Het nadeel is wel dat deze molens werken op batterijen die je af en toe zal moeten vervangen of opladen.

Maalwerk van zout- en pepermolens

Het maalwerk van de pepermolens zal veelal roestvrij staal zijn, dit omdat het een hard materiaal is waardoor je de maalgraad heel precies in kan stellen. Zo kan je het precies instellen naar jouw voorkeur, wat bijvoorbeeld erg fijn kan zijn als je een heerlijke steak hebt gebakken. Het maalwerk van een zoutmolen is keramisch, dit omdat zout vocht aantrekt en keramiek niet kan roesten. Verder is keramiek erg hygiënisch en zullen smaken en geurtjes van buitenaf nooit in de molen blijven hangen.

Uiterlijk van je zout- en pepermolen.

Last but not least is het uiterlijk van je nieuwe peper- en zoutstel ook erg belangrijk. Het is de bedoeling dat het jarenlang in je keuken of op je eettafel staat en het moet daarom ook goed bij jou en je stijl passen. Voor een strak en modern uiterlijk is een combinatie van RVS en acryl erg geschikt. Een extra voordeel hiervan is dat je goed in de gaten kan houden hoeveel peper- en zoutkorrels er nog in je molen zit. Hout geeft een natuurlijk uiterlijk maar is wel makkelijker te beschadigen, dus dat is iets waar je dan op moet letten. Kunststof is ook een optie, deze molens hebben vaak hippe kleurtjes waardoor het je tafel en keuken echt op kan fleuren.