Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

 • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 30,-
 • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
 • Beoordeling9.620188100
Filters

Foodprocessors

(23)

Foodprocessor kopen.

Bij Kookpunt bestel je de beste foodprocessor. We hebben enkel assortiment van merken en kwaliteit waar wij volledig achterstaan. Deze keukenmachines hebben dusdanig veel verschillende opties dat we ons voor kunnen stellen dat je goed ingelicht wil zijn. Voor al je vragen kun je ons bereiken per telefoon (010-4431075), e-mail en voor het beste advies kom je langs in onze winkel waar productexperts klaar staan om je te helpen in je keuze.

Wat kun je met een foodprocessor?

In de basis is een foodprocessor bedoelt voor het hakken, snijden en raspen van groenten en fruit in verschillende vormen en dikte. Maar afhankelijk van meegeleverde en bij te bestellen accessoires kun je er nog veel meer mee. Denk aan het kloppen en mengen van deeg, opkloppen van eieren, het persen van citrusvruchten, maken van smoothies en sappen en het pureren van groenten en aardappelen. Je kunt dus met één apparaat veel andere apparatuur wellicht vervangen!

Waarom kiezen voor een foodprocessor?

Daarvoor moet je bedenken wat de hoofdtaak wordt van de machine? Kies voor een foodprocessor wanneer je hakken, snijden en raspen het belangrijkst vindt en daarnaast wil kunnen kloppen, kneden, mixen, pureren en sappen wil maken. Wil je in de basis vooral kloppen, kneden en mixen? Kijk dan naar de standmixer, deze is ideaal voor het maken van deeg maar kan uitgebreid worden om bovenstaand alsook pasta en gehakt mee te maken.

Waar op letten bij het kopen van een foodprocessor?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een foodprocessor:

 1. Kies een foodprocessor met voldoende vermogen voor jouw behoeften. Een hoger vermogen betekent dat de machine sneller en efficiënter kan werken.
 2. Overweeg hoe groot en zwaar het apparaat is en of dit bij jouw keuken past. Een kleine, compacte foodprocessor is handig als je weinig ruimte hebt, maar kan soms beperkt zijn in wat het kan doen.
 3. Controleer welke accessoires er bij de foodprocessor worden meegeleverd en of je eventuele extra accessoires kunt aanschaffen. Dit kan helpen om de functionaliteit van het apparaat te vergroten.
 4. Lees reviews en vraag advies aan anderen die ervaring hebben met foodprocessors om te bepalen welk merk en model het beste bij jou past.
 5. Bedenk hoeveel je bereid bent te besteden en kijk of er binnen jouw budget goede opties beschikbaar zijn. Zoek naar kwaliteit en functionaliteit in plaats van alleen naar de laagste prijs.

Hoe maak je een foodprocessor schoon?

Om een foodprocessor goed te onderhouden en hygiënisch te houden, is het belangrijk om het apparaat regelmatig te reinigen. Dit is hoe je dit doet:

 1. Verwijder eerst alle losse onderdelen van de foodprocessor, zoals de kom, deksel, mes en andere accessoires.
 2. Maak de losse onderdelen schoon met warm water en afwasmiddel. Gebruik een borstel of een schuursponsje om hardnekkig vuil te verwijderen.
 3. Spoel de onderdelen grondig af met warm water en laat ze drogen.
 4. Maak vervolgens het basisgedeelte van de foodprocessor schoon met een vochtige doek en afwasmiddel. Maak het apparaat grondig droog met een schone doek.
 5. Controleer of alle onderdelen goed zijn droog en monteer ze weer op de foodprocessor.
 6. Zorg dat de foodprocessor altijd goed droog is voordat je het apparaat opbergt.

Het is belangrijk om de foodprocessor regelmatig te reinigen om te voorkomen dat er bacteriën en andere schadelijke stoffen in het apparaat achterblijven. Zo blijft het apparaat hygiënisch en in goede werkende staat.

Veelgestelde vragen over foodprocessors

Wat kan ik met een foodprocessor?

Een foodprocessor is geschikt voor het hakken, snijden en raspen van groenten en fruit. Afhankelijk van welke accessoires er worden meegeleverd of aangeschaft, kan het apparaat ook worden gebruikt voor het kloppen, mengen, pureren en persen van diverse producten.

Waarom zou ik een foodprocessor kopen?

Een foodprocessor is handig als je regelmatig groenten en fruit moet hakken, snijden of raspen. Het apparaat kan het werk snel en efficiënt doen, wat tijd bespaart en fysieke inspanning vermindert. Met behulp van accessoires kan een foodprocessor ook andere keukenapparaten vervangen.