Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Messensets

(30)

Messenset kopen

In elke keuken worden messen gebruikt; het is onmisbaar gereedschap om eten te kunnen bereiden. Elk mes heeft zijn eigen functie en een combinatie van verschillende messen is dan ook een musthave voor iedereen die kookt. Messen kunnen per stuk gekocht worden, maar er bestaan ook messensets die meerdere soorten bevatten. Sta je veel in de keuken, bijvoorbeeld als hobby- of professioneel kok? Dan is een uitgebreide messenset geen overbodige luxe. Maar ook voor dagelijks gebruik is het fijn om verschillende messen binnen handbereik te hebben. Zo ben je voorbereid op elke taak in de keuken. Voor meer informatie over de verschillende functies van messen kun je terecht op deze pagina: Welk mes gebruik je waarvoor? 

Messenset: compleet en voordelig

Het aanschaffen van een messenset is voordeliger dan elk mes apart kopen. Daarnaast is het ook gemakkelijker om meteen een complete set te halen: alles zit er al in. Je hoeft er dus niet later pas achter te komen dat er een mes in je collectie ontbreekt. Een messenset kan verschillende samenstellingen hebben. Een koksmes en officemes behoren tot de basis van iedere set. Ook een vleesmes, broodmes, en schilmes zijn vaak onderdeel van een messenset. Ben je liefhebber van een bepaald merk of bepaalde serie? Dan kun je meteen een voordelig setje in huis halen. Het staat ook nog eens mooi.

Er zijn tevens verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan messensets met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een samenstelling kan vinden die perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

Messenset in combinatie met een houder

Er zijn ook messensets waar al meteen een houder bij zit. Dat kan een blok zijn waar de messen in worden gestoken, maar ook een magneetstrip waar de messen aan kunnen worden gehangen. Zo zijn de messen netjes opgeruimd en beschermd. Ook is het veiliger om een houder te gebruiken dan om de messen los in een la te bewaren. Begin je liever met een kleinere set (van bijvoorbeeld drie messen) of koop je losse messen? Dan is het handig om een los messenblok of messenmagneet aan te schaffen. Bij het snijden is een snijplank of hakblok ook aan te raden.

Messen slijpen

Om messen scherp te houden, moeten ze geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?