Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Messenblokken

(21)

Messenblok kopen

Messen zijn een onmisbaar onderdeel van een keuken. Om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan, is het belangrijk dat ze goed en veilig worden opgeborgen. Dat kan bijvoorbeeld met een messenblok. Kijk voor andere opties ook eens bij de magneetstrips, messenbeschermers en messentassen

Messenblok en messenlegger

Een messenblok staat niet alleen mooi op het aanrecht, het zorgt er ook voor dat je messen beschermd blijven. Ook heb je de messen altijd binnen handbereik. Er zijn diverse vormen en groottes. Ook het materiaal verschilt. Bij de meeste blokken schuif je de messen in gleuven, maar er zijn ook messenblokken met borstels. De messen schuif je dan tussen de borstels. Daarnaast bestaan er messenleggers. Dit zijn houders waar je de messen in legt. Deze leggers plaats je vervolgens in een keukenlade. Dat is handig wanneer je op het aanrecht weinig ruimte hebt. Wanneer je nog geen messenset hebt, is het handig om een messenblok inclusief messenset aan te schaffen. In een kleinere set zitten een paar basismessen, meestal zit er een koksmes en officemes bij. De grotere sets bevatten vaak ook een vleesmes en schilmes, soms zelfs een schaar. Voor het kiezen van de juiste messen kan onze pagina Welk mes kiezen? hulp bieden.

Magnetisch messenblok

Met een magnetisch messenblok worden messen met het lemmet aan het blok gehangen. Zo is je messencollectie in volle glorie te zien. Bovendien hoef je niet te zoeken naar het mes dat je op dat moment nodig hebt. Je kunt ook zelf de indeling bepalen. Een magnetisch messenblok is makkelijker schoon te maken dan een regulier messenblok, omdat het geen gleuven bevat.

Bescherming van een messenblok

Messen worden na verloop van tijd bot. Een messenblok zorgt ervoor dat messen langer scherp blijven. De snede van de messen komen dan namelijk niet in aanraking met andere messen of harde materialen, waardoor ze kunnen beschadigen. In een keukenlade is dit vaak wel het geval. 

Om messen langdurig scherp te houden, moeten ze geslepen worden. Dit kan bijvoorbeeld met een slijpsteen of slijpsysteem. Voor meer informatie over het slijpen van messen kun je terecht op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?