Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Magneetstrips

(14)

Magneetstrip voor messen kopen

Messen zijn in een keuken onmisbaar, het is gereedschap dat je dagelijks gebruikt. Het is belangrijk om het goede mes voor het juiste klusje te gebruiken. Een collectie van verschillende messen is daarom in vrijwel elke keuken te vinden. Voor het kiezen van de juiste messen kan onze pagina Welk mes kiezen? hulp bieden.

Het is belangrijk om je messen veilig op te bergen. Een mogelijkheid om dat te doen is een magneetstrip, ook wel messenmagneet genoemd. Deze zijn in verschillende designs en groottes verkrijgbaar. Kijk voor andere opties ook eens bij de messenbeschermers, messenblokken en messentassen

Magneetstrip: veilig en hygiënisch

Bij een magneetstrip worden de messen met het lemmet aan een strip opgehangen. Dankzij de magnetische werking blijven de messen zo veilig hangen. Een magneetstrip zorgt er niet alleen voor dat je messencollectie tentoon wordt gesteld, het is ook nog eens een veilige en hygiënische optie. Als je al je messen in een lade bewaart, bestaat er de kans dat je jezelf snijdt wanneer je een mes uit de lade pakt. Wanneer je een strip gebruikt, pak je het mes bij het handvat vast. Je pakt bovendien meteen het goede mes; je hoeft niet te rommelen in een besteklade. Een magneetstrip creëert zo ook meer ruimte in de lade en op het aanrecht, je messen hangen immers netjes aan de muur. Je kunt altijd nog uitbreiden door er een tweede strip naast te hangen. Een messenmagneet is bovendien makkelijker schoon te maken dan de sleuven van een messenblok: even een doekje eroverheen en je bent klaar. 

Messenmagneet: houdt messen langer scherp

Messen worden na verloop van tijd bot. Een messenmagneet zorgt ervoor dat messen langer scherp blijven. De snede van de messen komen dan namelijk niet in aanraking met andere messen of harde materialen, waardoor ze kunnen beschadigen. In een lade is dat wel het geval. 

Om messen langdurig scherp te houden, moeten ze geslepen worden. Dit kan bijvoorbeeld met een slijpsteen of slijpsysteem. Voor meer informatie over het slijpen van messen kun je terecht op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?