Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 17:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.621862100
Filters

Groentemessen

(18)

Groentemes kopen

Een groentemes is perfect voor het snijden en pellen van groente, maar is ook zeer effectief voor het snijden van aardappelen en fruit. Handig voor het bereiden van een gezonde maaltijd!

Groentemes: dun en stevig

Het lemmet van een groentemes is over het algemeen relatief dun uitgeslepen, zodat groente tijdens het snijden niet breekt. Een klassiek groentemes lijkt op een aardappelschilmesje, maar dan met een steviger lemmet. Het snijden van groente is makkelijker met een glad mes, maar tomaten zijn de uitzondering op deze regel. Zie hiervoor de pagina met tomatenmessen.

Er zijn verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan groentemessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

Japanse groentemessen: nakiri en usuba

Een Japans groentemes, ook wel nakiri genoemd, heeft in tegenstelling tot het klassieke groentemes een breed, rechthoekig lemmet met een afgeronde punt. Hiermee kan er makkelijk recht naar beneden worden gesneden in plaats van op een wiegende wijze. Dankzij de afgeronde punt kan er vanuit een hoek snel gesneden worden. De snede is ultradun en vlijmscherp; perfect voor het fijnsnijden van bijvoorbeeld ui of kool.

Een nakiri is dubbelzijdig geslepen en daarmee geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Wanneer een Japans groentemes enkelzijdig is geslepen, wordt het ook wel een usuba genoemd. Alhoewel een nakiri qua uiterlijk lijkt op een hakmes, is er een duidelijk verschil: een hakmes is veel dikker en gemaakt voor het grove werk, zoals botten, terwijl een Japans groentemes beter is voor het fijnere werk.

Groentemes slijpen

Om een groentemes scherp te houden, moet het mes geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?