Vandaag open tot 17:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Pannendeksels

(142)

Pannendeksel kopen.

Pannendeksel kopen? Bij Kookpunt hebben we vele losse deksels voor pannen in het assortiment van de meest uiteenlopende merken. We hebben zowel gesloten RVS, koperen deksels, spatdeksels als glasdeksels. Op die manier kun je er voor kiezen op losse deksels te kopen voor bijvoorbeeld je kookpannen of koekenpan. Bekijk hierboven ons actuele aanbod.

Pannendeksels

Een pannendeksel wordt gebruikt als regulatie-instrument bij het koken: je bepaalt hoe veel warmte (lees stoom) in de pan blijft hangen. Een pannendeksel is dus van groot belang de bereiding van gerechten. bij Kookpunt hebben we voor nagenoeg alle pannen de gewenste deksels. Afhankelijk van de grootte van je pan hebben we een bijpassende RVS pannendeksel. Het kleinste deksel heeft een diameter van 16cm, de grotere modellen lopen telkens met 2cm op. Bij Kookpunt hebben we verschillende dekselmaten bij elk merk, zodat je er zeker van kan zijn dat je bij ons je ideale deksel kunt vinden. We hebben ook deksels van ons eigen merk welke scherp geprijst zijn en geschikt voor de meeste pannen van de zelfde diameter.  

Glazen deksels voor pannen

Behalve roestvrijstalen deksels voor pannen, hebben we ook een ruim aanbod aan glazen deksels voor pannen. Het voordeel van een glasdeksel is dat de inhoud van de pan ten alle tijden te bekijken is. Zo is het makkelijker om het bereidingsproces in de gaten te houden en te reguleren.

Spatdeksel kopen

Naast pannendeksels hebben we ook diverse spatdeksels in ons assortiment. Een spatdeksel, ook wel anti spatdeksel genoemd, gebruik je op spatten tijdens het koken tegen te gaan. Zo wordt een antispatdeksel vaak gebruikt in combinatie met een koekenpan kort na het toevoegen van bijvoorbeeld het vlees hete pan met olie. Op die manier werk je veilig en schoner. Het voordeel van een spatdeksel ten opzichte van een gewoon deksel is dat je de pan niet afsluit. Bij het braden van kip wil je namelijk niet dat de inhoud gaat stoven, maar krokant wordt. Een spatdeksel beschikt over gaas waardoor deze voor luchttoevoer zorgt. Daarnaast hebben anti spatdeksels in de meeste gevallen een siliconen rand waardoor deze goed aansluit op de koekenpan.