Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Vacumeermachines

(13)

Vacumeermachine kopen

Ben je op zoek naar de beste vacumeermachine, ookwel vacumeerapparaat genoemd, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij Kookpunt ben je aan het juiste adres. We hebben een breed assortiment van topmerken en hoge kwaliteit. De machines worden gratis bij je thuis of op het werk bezorgd en je bestelling kan je morgen al verwachten. Voor het beste advies raak je in gesprek met de productexperts in de winkel, of contacteer je ons per e-mail of telefoon.

Waarom een vacumeermachine aanschaffen?

Met een vacumeerapparaat haal je alle lucht uit een vacumeerzak of -container. Bij het vacumeren van een zak sealt de machine de zak na het zuigen af met een sealrand. Het nut hiervan is dat etenswaren een stuk langer houdbaar worden. Ideaal voor restjes, of wanneer je artikelen in bulk koopt bijvoorbeeld. Doordat etenswaren langer houdbaar zijn gooi je deze ook minder snel weg en ga je dus voedselverspilling tegen. Vacumeermachines worden tevens vaak gebruikt door meal preppers, omdat je gerechten goed kunt voorbereiden in portieverpakkingen. De ideale aanschaf naast een vacumeermachine is de sous-vide. Als je etenswaren marineert in hun vacuümzak en vervolgens sous-vide bereidt kun je gerechten maken op restaurantniveau.

Waar moet je op letten als je een vacumeermachine koopt?

Net als bij alle keukenapparatuur is het van belang om na te gaan waar je de machine voor wil gaan gebruiken, en met welke frequentie. Bij de minder krachtige machines kun je bijvoorbeeld niet achter elkaar door vacumeren, maar moet er een korte pauze tussendoor genomen worden. Ook is niet elke machine beschermt tegen vloeistoffen. Dus als je vaak wil werken met ondermeer marinades en sauzen is het verstandig om er eentje te kiezen die daar wel tegen bestand is. Vergeet ook niet te kijken naar de sealbreedte. Afhankelijk van het formaat van de etenswaren die je van plan bent te vacumeren kun je het formaat kiezen.