Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Sauspannen

(44)

Sauspan kopen.

Sauspan kopen? Bij Kookpunt hebben we een zeer ruim assortiment aan sauspannen en sauteuses. Zo kun je kiezen voor een koperen sauspan voor een optimale warmtegeleiding of een conische sauspan om goed met een garde te kunnen roeren. Bekijk hierboven ons actuele aanbod aan sauspannen en sauteuses.

Waarom een sauspan?

Het maken van een heerlijke saus is niet altijd even makkelijk, maar je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker met een sauspan. Een sauspan heeft altijd een steel zodat je het, wanneer nodig, altijd even van het vuur kan tillen en zodat schenken ook gemakkelijker is. Verder zijn sauspannen vaak bolvormig, of conisch. In het laatste geval hebben ze een schuine rand, zodat je er goed met een garde in kan roeren. Pannen met een gelijke maat maar rechte rand staan onder steelpannen. Roeren in een saus is van belang omdat er anders aanbakranden kunnen ontstaan. Verder is het bij een sauspan van belang dat je optimale warmteverspreiding hebt. 

Koperen sauspan

Sauspannen in het assortiment zijn voornamelijk gemaakt van roestvrij staal of koper. Sauspannen van RVS zijn duurzaam en erg betaalbaar maar zijn minder warmtegeleidend dan pannen van bijvoorbeeld koper. Ook handig is dat ze meestal gewoon in de vaatwasser kunnen. Een koperen sauspan is eigenlijk het beste materiaal voor het maken van saus wegens de optimale warmtegeleiding. Echter zijn sauspannen van koper een stuk meer kostbaar wegens het materiaal en omdat het van binnen vertind moet worden, maar deze pannen gaan een leven lang mee en zijn gemakkelijk te reinigen met citroensap. Nadeel van koper is wel dat je ze niet af kan wassen in de vaatwasser.

Sauteuse kopen.

Een sauspan kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Een kleinere sauspan met een maximale inhoud van 2 liter zal voornamelijk voor sauzen gebruikt worden of het opwarmen van kleine gerechtjes. Boven de 2 liter wordt de term sauteuse vaker gebruikt. De pan is dan uiteraard nog steeds geschikt als sauspan, maar kan ook gebruikt maken voor het maken van kleine hoeveelheden soep, risotto of het stomen van je groenten.

Welke sauspan kopen?

Let op de warmtebron die je graag zou willen gebruiken. De meeste sauspannen zijn geschikt voor gas, elektrisch, keramisch en halogeen maar kunnen niet op inductieplaten. Bepaalde sauspannen hebben een speciale bodem waardoor ze ook op inductie gebruikt kunnen worden. Houd verder ook rekening met de maat. Wil je bijvoorbeeld grote hoeveelheden saus maken zodat je het ook in kan vriezen? Dan kun je beter een grote sauspan oftewel sauteuse nemen.