Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Pannensets

(58)

Pannenset kopen.

Het materiaal van pannen en kookpotten is van belang bijvoorbeeld door de verschillen in warmtegeleiding, levensduur en geschiktheid voor hoge temperaturen. Zo heeft aluminium pannenset als voordeel dat het een ontzettend goede warmtegeleiding heeft. Daarnaast is het erg licht, maar niet geschikt voor hele hoge temperaturen en heeft een minder lange levensduur dan bijvoorbeeld pannen van roestvrij staal. RVS pannensets hebben een minder goede warmtegeleiding, maar zijn wel erg onderhoudsvriendelijk en gaan erg lang mee. Roestvrij staal wordt vaak bewerkt door een pan verschillende lagen te geven en daarmee de warmtegeleiding te verbeteren. Koperen pannensets zijn verreweg het beste qua warmtegeleiding en je kan er dus heel precies de temperatuur van bepalen. Koperen pannen hebben van binnen vaak een vorm van roestvrij staal om het beste bakresultaat te bereiken. Wel moeten koperen pannen goed onderhouden worden om lang mee te gaan.

Pannenset inductie

Niet elke pan is geschikt voor elke warmtebron. De verschillende warmtebronnen waarmee wordt gewerkt zijn elektrisch, gas, halogeen, inductie en keramisch. Gas is de meest gebruikelijke kookvorm en hiervoor heb je dan ook geen speciale pannen nodig. De meeste pannen zijn ook gewoon geschikt voor elektrisch, halogeen en keramisch. Voor inductie moet je echter meestal wel opletten. Een inductiekookplaat maakt gebruik van een magnetisch veld waardoor niet elke pannenset daarvoor geschikt is. Sommige van onze pannensets hebben een speciale bodem waardoor ze wél geschikt zijn voor inductie. Bij iedere pannenset hebben wij aangegeven voor welke warmtebronnen deze geschikt is. Het kan natuurlijk ook dat je je pan wilt gebruiken in de oven. Hierbij moet je altijd rekening ermee houden om pannen te nemen die geen kunststof onderdelen hebben.

Complete pannenset

Hoeveel pannen heb je nodig? Als je helemaal nog geen pannen hebt dan is een pannenset van 4 of 5 delen altijd een goede basis. Hiermee heb je veelal een aantal verschillende kookpotten en kookpannen, waardoor je op basis van wat voor gerecht en hoeveel mensen er mee-eten kan kiezen welke maat kookpan je gebruikt. Voor eitjes koken heb je natuurlijk een kleinere pan nodig dan voor het koken van aardappelen! Veel pannensets bevatten ook nog een steelpan die bijvoorbeeld handig is voor sauzen. Grotere pannensets bevatten vaak een koekenpan waarmee je lekker kan gaan bakken.

Handvatten pannen

Iets waar minder mensen bij stil zullen staan is het belang van de handvatten van een pan. Pannensets met kunststof handvatten kunnen bijvoorbeeld niet in de oven maar zorgen er wel weer voor dat je een pan op kan pakken zonder handschoenen. Verder moet een handvat ook lekker in de hand liggen. De ene persoon zal een pannenset prefereren met dunne handvatten terwijl een ander juist gaat voor de wat robuustere vorm.

Pannen schoonmaken

De meeste pannensets kunnen mee in de vaatwasmachine maar hierbij willen we wel noteren dat pannen langer mooi blijven als je zet de hand afwast. Het kost iets meer moeite maar het is goed voor zowel het uiterlijk als de levensduur van je nieuwe pannenset!