Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100
Filters

Koffiebonen

(47)

Koffiebonen kopen.

De lekkerste koffiebonen vind je bij ons op de espresso-afdeling of online in de webshop. Kies uit een uitgebreid assortiment van merken met verschillende herkomsten van koffiebonen. Elke koffiebranderij hanteert haar eigen blend van bonen en brandprofielen om te zorgen voor het specifiek smaakprofiel. Hulp nodig bij het kiezen van een smaakprofiel, of welke koffie geschikt is voor jouw favoriete soort koffie en jouw machine? Bel, mail of kom langs en we helpen je graag in je keuze. Bestel je online voor meer dan 30,-? Dan bezorgen we je bestelling gratis.

Hoe kan je koffiebonen het beste kiezen

Het belangrijkste is smaak, en wat je lekker vindt; daar kan je alleen zelf achter komen. We hebben speciale proefpakketten samengesteld om je te helpen met zoeken. Afhankelijk van de soort koffie die je drinkt kun je kiezen voor een licht gebrande boon die goed past bij filterkoffie/slowcoffee, of juist meer een donker gebrande boon voor espresso. Bonen die speciaal voor filtermethodes zijn gebrand, zijn vaker verkrijgbaar in kleine verpakkingen waarop vermeld staat dat het voor filter is. Alle andere bonen zijn voor espresso gebrand. Voor volautomatische machines is het belangrijk om een niet te donker gebrande koffie te kiezen, hierbij zijn de vetten die in de bonen zitten naar buiten komen zetten en dat kan zorgen voor viezigheid in het reservoir en verstoppingen, daarnaast zijn deze bonen brozer en kan dat zorgen voor een te fijne maling.

Wat goed aan te raden is voor volautomatische espressomachines zijn blends waarin een gedeelte robusta zit. Robusta zorgt namelijk voor meer body, bitters en crema. Mensen met een halfautomatische espressomachine en molen zullen vaker kiezen voor een blend met 100% arabica. Doordat deze machines een fijnere maling aankunnen is er al sprake van veel body. Daarnaast zorgt arabica vaak voor meer complexiteit, dus in plaats van bitters zullen er ook zuren te vinden zijn in de smaak, vooral bij koffie van een enkele herkomst of enkele variëteit.

Prijs-kwaliteit van koffiebonen

Je kunt natuurlijk koffie kopen bij de supermarkt of groothandel. Waarom zou je dan toch kiezen voor een duurdere zak? De koffie van een groothandel of supermarkt worden vaak massaal aangekocht waardoor de kans veel groter is dat er nog steentjes, moertjes of andere kleine harde dingen tussen zitten die ervoor kunnen zorgen dat het maalwerk vastloopt. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk samen te werken met branderijen die de voorkeur geven aan direct-trade, dat zorgt ervoor dat een boer meer krijgt voor zijn oogst en er geen grote bedrijfshandelaren tussen zitten die de boer onder druk zet om een lagere prijs aan te nemen voor zijn oogst. In veel landen waar koffie vandaan komt leven de boeren in hele slechte omstandigheden, en daar kunnen wij wat aan doen. Het voordeel is dat wij een hogere kwaliteit krijgen en de boer daarnaar betaald wordt.