Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Stoompannen

(7)

Stoompan kopen.

Stoompan kopen? We hebben in ons assortiment verschillende merken en formaten stoompannen beschikbaar. Kies voor een kleine stoompan voor het bereiden van fijne groenten, of een grote stoompan voor complete maaltijden. Zo is er altijd een stoompan die het beste aansluit bij alle wensen. Wil je weten welke stoompan het beste bij jou past of hoe je een stoompan gebruikt? Kijk dan eens op onze informatiepagina: Hoe werkt een stoompan? Ook voor directe vragen en advies ben je bij ons aan het juiste adres. Bel, mail of kom langs in onze winkel in Rotterdam.

Hoe werkt een stoompan?

Een stoompan is een pan waarmee je ingrediënten gaart middels hete (water)damp. Met stoom koken kan alleen in combinatie met een niet vette vloeistof. Zo kun je stomen met water, bouillon en zelfs wijn. Door de ingrediënten minimaal 3 centimeter boven het vocht te hangen, worden deze langzaam gegaard. 

Koken met stoompan

Koken met stoom heeft vele voordelen. Deze bereidingstechniek is namelijk heel delicaat waardoor meer vitaminen en mineralen behouden blijven. Daarnaast gebruik je bij een stoompan geen vet of olie. Vrijwel alle ingrediënten zijn geschikt om te stomen. Groente, vlees, vis, gevogelte en diverse deegproducten als dumplings. 

Merken stoompannen

Wij verkopen van meerdere merken stoompannen, onder andere: 

  • Kookpunt 
  • Magimix 
  • Küchenprofi 

Stoominzet

Met een stoominzet voor pannen kun je een kookpan aanpassen naar stoompan. We hebben stoominzetten in verschillende afmetingen. Let er altijd goed op dat de stoominzet dezelfde diameter heeft als de pan. Door water in de kookpan toe te voegen en de stoominzet er op te plaatsen, is het mogelijk de ingrediënten te stomen. Wanneer de inhoud gestoomd is, kan de stoominzet van de bovenste kookpan gehaald worden.

Sapppan

Naast reguliere stoompannen, bestaan er ook stoompannen welke speciaal bedoelt zijn voor het maken van verse fruit- of groentesappen. De zogenoemde sappan of ontsapper bestaat uit meerdere lagen en werkt op basis van stoom. Door de hitte komt er sap vrij wat opgevangen kan worden in weckflessen. Zo kun je tijdens de oogsttijd een grote hoeveelheid groente en fruit in één keer verwerken en bewaren. Wil je meer weten over het gebruik van een sappan of ben je op zoek naar een paar handige tips en tricks? Kijk dan ook eens op onze adviespagina: Hoe werkt een sappan?

Veelgestelde vragen over stoompannen:

Is een stoompan gezond?

Eten maken in een stoompan wordt als erg gezond gezien. Mineralen en vitamines blijven beter behouden dan bij bijvoorbeeld koken in water.

Hoe onderhoud ik een stoompan?

Het onderhoud van een stoompan is eenvoudig. Na gebruik kun je de stoompan afwassen met warm en afwasmiddel of in de vaatwasser zetten. Gebruik geen scherpe voorwerpen of schuursponsjes om de pan schoon te maken.