Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.616637100
Filters

Grillpannen

(33)

Grillpan kopen.

Grillpan kopen? Bij Kookpunt hebben we een ruim aanbod aan grillpannen in het assortiment. Van een gietijzeren grillpan, tot een goede grillpan van roestvrijstaal. We hebben zowel kleine als grote varianten. Ook qua vormen bieden we diverse modellen. Zowel vierkanten grillpannen als een ronde grillpan. Zo is er altijd een exemplaar die het beste bij alle wensen aansluit.

Grillpannen

Wie denkt aan gezond eten, denkt aan grillen. Een grillpan helpt je bij het bereiden van vlees, groenten en vis op een vetarme en smakelijke manier. Kookpunt verkoopt grillpannen van diverse merken en van verschillend materiaal. Een grillpan van gietijzer werkt doorgaans het prettigst. Dit materiaal is geschikt voor iedere warmtebron en kan tot hoge temperaturen verhit worden. Fijn als je snel een entrecôte wilt dichtschroeien, of geblancheerde groenten net even die lekkere grillsmaak wilt meegeven.

Gietijzeren grillpan gebruiken

Het gebruik van een gietijzeren grillpan is een fluitje van een cent. Veel onderhoud heeft de pan niet nodig. Vóór het eerste gebruik is het zaak om de pan in het in te branden met (olijf)olie: laat de grilpan met een flinke laag olie langzaam verwarmen (ook de randen insmeren) en vervolgens afkoelen. Het gietijzer neemt de benodigde olie op en is dan klaar voor gebruik. Na gebruik van de pan kun je deze schoonmaken met een borstel en heet water. Een gietijzeren pan levert het beste werk als je deze lekker vet houdt. Zalm in je grillpan klaargemaakt? Desgewenst maak je de pan dan schoon met een druppeltje sop en vet je de pan daarna weer goed in. Zorg dat de pan altijd droog is na het afwassen en hou hem vet. Bij het kiezen van een grillpan kun je ook kiezen voo reen inklapbare steel. Dit bespaard niet alleen ruimte bij het opbergen van de pan, maar kan ook los gemaakt worden. Zo maak je van de pan in een handomdraai een grillplaat.