Vandaag open om 09:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.616271100

Welke pan past bij mij?

Welke soorten pannen zijn er? Afhankelijk wat je wilt gaan bereiden, en de warmtebron, is er een pan die aansluit bij jouw wensen. De pannenexperts krijgen in onze winkel dagelijks vragen over type pannen, pannenmaterialen en hun gebruik. Bekijk onderstaande lijst om erachter te komen welke soorten pannen er allemaal zijn en waarvoor je ze kunt gebruiken. Daarnaast zijn er verschillende pannen waarbij we precies laten zien hoe ze werken.

Met deze adviespagina gaat onze pannenexpert Jo-an je precies laten zien welke soorten pannen er zijn en waar je ze voor gebruikt. Sommige pannen vergen echter wat extra uitleg. Bij deze pannen laten we je stap voor stap zien hoe het gebruik in zijn werk gaat. Lees verder of bekijk direct ons actuele aanbod aan pannen.

Kookpannen

Soorten kookpannen

We onderscheiden verschillende soorten pannen waarmee je kunt koken. Waaronder de kookpotten en -pannen, maar ook de sauspan, pastapan en de snelkookpan. Lees hieronder meer over de verschillende soorten kookpannen.

Pannenset

Wat is een pannenset?

Een pannenset bestaat uit diverse kookpannen vaak in combinatie met een steelpan of koekenpan. Met een pannenset haal je een basisuitrusting in huis, perfect voor het koken van groenten, pasta, rijst en het bereiden van soepen en sauzen.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Pannensets >>

Kookpan

Wat is een kookpan?

Een kookpan, ook wel een kookpot genoemd, is onmisbaar in de keuken. De meeste huishoudens beschikken over gemiddeld 3 kookpannen in verschillende formaten. Kookpotten zijn perfect voor het koken van groenten, soepen en pastabereidingen.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Kookpannen >>

Soeppan

Wat is een soeppan?

Een soeppan is hoge variant van de kookpan. Een groot voordeel van een extra hoge pan is dat deze ook gebruikt kan worden voor de bereiding van grotere hoeveelheden aardappels, maar ook asperges en pasta. Een zeer veelzijdige pan dus.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Soeppannen >>

Steelpan

Wat is een steelpan?

Een steelpan is een kleine kookpan met in plaats van handgrepen een steel. Een zeer fuctionele en praktische pan die als het ware tussen een kook en sauspan inzit. Hierdoor heeft de steelpan, de voordelen van deze beide pannen.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Steelpannen >>

Sauspan

Wat is een sauspan?

Een sauspan is perfect voor de bereiding van sauzen en smelten van chocolade. Een sauspan heeft altijd een bolvormige of conische vorm zodat je met de garde overal goed bij kunt. Het beste materiaal voor een sauspan is koper wegens de optimale geleiding.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Sauspannen >>

Snelkookpan

Wat is een snelkookpan?

Een snelkookpan, ook wel een hogedrukpan genoemd, is een pan waarmee je onder druk kookt. Hierdoor bespaar je 2/3 van de reguliere kooktijd en blijven er meer vitamines en mineralen behouden. Te gebruiken voor vlees, groenten maar ook stoofpotten.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Snelkookpannen >>

HOE WERKT EEN SNELKOOKPAN?

Meer weten over het gebruik van een snelkookpan? Lees dan ook ons uitgebreide artikel over het gebruik en de voordelen van een snelkookpan. Onze pannenexperts laten de hogedrukpan stap voor stap zien.

Asperge- en pastapan

Wat is een aspergepan?

Een asperge- en pastapan is perfect voor het koken van lange producten zoals asperges en spaghetti. Middels deze pan kun je de complete inhoud gelijkmatig koken en gemakkelijk scheiden van het vocht. De pannen zijn tweedelig en daardoor ook zonder inzet te gebruiken als hoge kookpan.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Aspergepannen en Pastapannen >>

Melkpan

Wat is een melkpan?

Een melkpan, ook wel melkkoker genoemd, is een kleine pan perfect voor het koken van melk en andere vloeibare producten. De melkpan, vaak met antikleef laag, beschikt altijd over een steelgreep en een schenktuit of druppelvrije schenkrand.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Melkpannen >>

Fonduepan

Wat is een Fonduepan?

Een Fonduepan, bij kaasfondue ook wel een caquelon genoemd, is perfect voor het verwarmen van (kaas)sauzen en vloeistoffen. Er zijn fonduepannen van verschillende materialen, zo is er altijd een variant die past bij het type fondue. Kaasfondue, of fonduen met bouillon of olie.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Fonduepannen >>

Au Bain-Mariepan

Wat is een au bain-mariepan?

Met au bain-mariepannen verwarm je indirect de inhoud van de pan. Een au bain-mariepan beschikt altijd over een dubbele laag of tweede pan waar kokend water ingaat. Zo maak je een indirect waterbad. Deze bereidingstechniek en pan wordt veel gebruikt bij het smelten van chocolade.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Au Bain-Mariepannen >>

  

Bakpannen

Soorten bakpannen

Er zijn diverse pannen waarmee je kunt bakken. Zo is er is er de koekenpan, verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten, maar ook onder andere de poffertjespan en de wokpan. Lees hieronder meer over de verschillende soorten bakpannen.

Koekenpan

Wat is een koekenpan?

Een koekenpan gebruik je voor het bakken van ingrediënten. Koekenpannen zijn er in diverse uitvoeringen waarbij ieder type materiaal een eigen functionaliteit heeft. Zo heb je koekenpannen met antikleeflaag voor eiwitreike producten en roestvrijstalen koekenpannen voor het dichtschroeien van vlees.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Koekenpannen >>

KOEKENPANNEN EN MATERIALEN

Advies over koekenpannen nodig? Lees dan nu ons uitgebreide artikel over koekenpannen en hun materiaal. Zo weet je precies wat de functionaliteit en de voor- en nadelen per materiaal zijn.

Hapjespan

Wat is een hapjespan?

Een hapjespan is te vergelijken met een koekenpan, maar heeft een hogere rand. De hapjespan wordt vaak verward met de sauteerpan. Echter heeft de hapjespan een rechte rand en is de sauteerpan bolle aflopende rand. Combineer de hapjespan met een deksel zodat je niet alleen kunt bakken maar ook stoven.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Hapjespannen >>

Vispan

Wat is een vispan?

Een vispan is wegens de praktische ovale vorm perfect voor het bakken van hele vissen. Dit model maakt het mogelijk om de warmte evenredig over de vis te verspreiden. Ook zijn er vispannen in verschillende materialen verkrijgbaar.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Vispannen >>

Wokpan

Wat is een wokpan?

Met een wokpan roerbak je op zeer hoge temperatuur in razendsnel kleine stukjes groenten, vlees of vis met eventueel rijst of noedels. We kennen verschillende soorten wokpannen. Zo is er de 'normale' wokpan, de Aziatische wok en de Indonesische Wadjan.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Wokpannen >>

Paellapan

Wat is een paellapan?

Een peallapan is het middel om een klassieke Spaanse paella te maken. Deze lage pan met stevige handgrepen is verkrijgbaar in verschillende materiaal-uitvoeringen. Perfect in combinatie met een gasbrander, of bij gebruik op de BBQ of gasfornuis.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Paellapannen >>

Pannenkoekenpan

Wat is een pannenkoekenpan?

Een pannenkoekenpan, ook wel crêpepan genoemd, is een pan waarmee je pannenkoeken en crêpes kunt bereiden. Deze pan heeft een zeer lage rand. Hierdoor kun je gemakkelijk het beslag met een beslagverdeler over het oppervlakte kunt verspreiden en met een spatel het pannenkoekje omdraaien.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Pannenkoekenpannen >>

 

Poffertjespan

Wat is een poffertjespan?

Een poffertjespan is een speciale pan (origineel gemaakt van gietijzer) waarmee je gemakkelijk poffertjes kunt bereiden. De pan heeft kleine uithollingen speciaal voor het toevoegen van het beslag. De aebleskiver-pan valt ook onder de poffertjespannen. Hiermee kun je Deense poffertjes maken.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Poffertjespannen >>

 

Blinipan

Wat is een blinipan?

Met een blinipan maak je heel gemakkelijk zelf blini's, kleine Russische pannenkoekjes. Ook wel bekend als boekweitpannenkoekjes. Een blinipan is dus klein van stuk en bij voorkeur van een materiaal wat een zeer hoge temperatuur aankan, zoals plaatstaal.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Blinipannen >>

 

Braadpannen

Soorten braadpannen

Braadpannen zijn pannen waar je mee kunt braden en stoven. Denk hierbij aan een klassieke braadpan of braadslede, maar ook de tajine en een römertopf behoren tot de braadpan-familie. Lees hieronder meer over de verschillende braadpannen.

Braadpan

Wat is een braadpan?

Een braadpan, ook wel stoofpan genoemd, wordt gebruikt bij het aanbraden en stoven van producten. Braadpannen worden bij stoven en sudderen altijd afgesloten met een deksel. Er zijn braadpannen van verschillende materialen verkrijgbaar zoals gietijzer, keramiek maar ook RVS.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Braadpannen >>

Braadslede

Wat is een braadslede?

Een braadslede is perfect voor het braden van vlees, wild en gevogelte in de oven. Het braadvocht wordt opgevangen en houdt de inhoud sappig. Met een braadslede maak je gemakkelijk een braadstuk klaar.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Braadsledes >>

 

Römertopf

Wat is een Römertopf?

De van oorsprong oud Romeinse Römertopf is een poreus aardewerken stoofpot perfect voor de bereiding van stoofgerechten. De Römertopf wordt voor gebruik in water gedompeld zodat tijdens het garingsproces de ingrediënten worden gaargestoomd.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Römertopfs>>

 

Tajine

Wat is een tajine?

De tajine is een Marokkaanse stoofpot, een Oosterse braadpan met een kegelvormig deksel. Het vocht condenseert aan de binnenkant van de kegel en zorgt ervoor dat de inhoud sappig blijft. Het resultaat een authentiek stoofgerecht.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Tajines >>

HOE GEBRUIK JE EEN TAJINE?

Wil je zelf aan de slag met een tajine? Lees dan ook ons uitgebreide artikel omet stappenplan over koken met een tajine. Onze pannenexperts laten de kookpot stap voor stap zien.

 

Dutch Oven

Wat is een Dutch Oven?

Een Dutch Oven is een gietijzeren kookpot, in veel gevallen op pootjes en met een verhoogde rand op het deksel. Een Dutch oven wordt gebruikt voor buiten koken op open vuur. Op het deksel worden kooltjes geplaatst.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Dutch Ovens >>

KOKEN IN DUTCH OVEN

Meer weten over het gebruik van een Dutch Oven? Lees dan ook ons uitgebreide artikel over het gebruik en de voordelen van een Dutch Oven. Onze pannenexperts laten de kookpot stap voor stap zien.

 

Grillpannen

Soorten grillpannen

Grillpannen zijn pannen waarmee je vlees, vis of groenten dichtschroeit. Kenmerkend aan het gebruik van een grillpan zijn de grillstrepen op het ingrediënt. We kennen twee soorten grillpannen. De traditionele grillpan en de grillplaat.

Grillpan

Wat is een grillpan?

Een grillpan is een pan, vaak met antikleeflaag, welke beschikt over een gegroefd braadoppervlakte. Dit maakt een grillpan perfect voor het grillen van vlees-, visproducten en groentes.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Grillpan >>

Grillplaat

Wat is een grillplaat?

Een grillplaat lijkt op een grillpan, maar is anders in gebruik. Een grillplaat heeft namelijk een groter oppervlakte en handvatten. Hierdoor is een grillplaat heel praktisch om te gebruiken in combinatie met een oven of op een barbecue.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Grillplaten >>

Rookpannen

Rookpan

Wat is een rookpan?

Een rookpan, ook wel een rookoventje genoemd, is het middel om zelf gemakkelijk ingrediënten te kunnen roken. Roken doe je altijd in combinatie met rookhout of rooksnippers. Een rookpan is vrijwel altijd vervaardigd uit RVS materiaal.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Rookpannen >>

 

HOE WERKT EEN ROOKPAN?

Meer weten over de rookpan? Lees dan ook ons uitgebreide artikel over het rookoventje. Aan de hand van een stappenplan vertelt onze pannenexpert precies hoe je zelf met een rookpan aan de slag gaat.

Stoompannen

Soorten stoompannen

Bij stoompannen kook je de ingrediënten niet in het water maar daar vlak boven. Met deze indirecte manier van koken blijven minteralen beter behouden en worden vitamines niet 'stuk' gekookt. Behalve de traditionele stoompan kennen we ook de Portugese Cataplana, de sappan en de pocheerpan.

Stoompan

Wat is een stoompan?

Een stoompan is perfect voor iedereen die wil koken met stoom. Met deze kooktechniek blijven vitamines en mineralen beter behouden. Met een stoompan is het heel gemakkelijk om vlees, vis en groenten te stomen.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Stoompannen >>

HOE WERKT EEN STOOMPAN?

Meer weten over het gebruik van een stoompan? Lees dan ook ons uitgebreide artikel over hoe je zelf aan de slag kunt gaan met deze pan. Stap voor stap legt onze pannenexpert het gebruik van de stoompan uit.

Cataplana

Wat is een cataplana?

Een cataplana is een Portugese dubbele pan waarmee gerechten gestoomd kunnen worden. De meeste cataplana's worden in verband met de optimale warmtegeleiding gemaakt van koper. Een authentieke pan voor het stomen van zeevruchten.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Cataplana's >>

Sappan

Wat is een sappan?

Een sappan, ook wel stoomextraxtor of ontsapper genoemd, is een pan waarmee je zelf sap kunt maken. Door fruit of groenten in de sappan te plaatsen en de inhoud met stoom te verhitten, komt er sap vrij wat opgeslagen wordt in bijvoorbeeld weckflessen.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Sappannen >>

HOE WERKT EEN SAPPAN?

Wil je graag meer informatie over het gebruik van een sappan? Lees dan het uitgebreide stappenplan over de ontsapper van onze pannenexpert. Zo kom je er precies achter hoe je zelf sap kunt maken.

Pocheerpan

Wat is een pocheerpan?

Een pocheerpan is en pan waar je heel gemakkelijk kleine hapjes in kunt bereiden. Uiteraard kan een pocheerpan gebruikt worden voor het pocheren van eieren, maar ook dim sums en klein gebak.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Pocheerpannen >>

 

Stoominzet

Wat is een stoominzet?

Een stoominzet is een item waarmee je een kookpan in een stoompan verandert. Let bij het kiezen van een stoominzet altijd goed op dat de diametermaat overeenkomt met de diameter van de pan. Een stoominzet is vrijwel altijd van RVS gemaakt.

Bekijk nu ons actuele aanbod: Stoominzetten >>

Meer weten? Kom naar Kookpunt!

Persoonlijk pannenadvies

Wij hopen dat je nu een beter beeld hebt gekregen over welke soorten pannen er allemaal zijn en waar je ze voor kunt gebruiken. Maar wil je graag wat extra toelichting over een specifiek type pan, of heb je een andere pannenvraag? Dan helpen onze pannenexperts je graag. Natuurlijk ben je daarnaast ook van harte welkom in onze fysieke kookwinkel in Rotterdam. Met een zeer uitgebreide pannenafdeling helpen we je bij het kiezen van de juiste pan.

Kookpunt

Noordplein 29

3035 EC Rotterdam

Tel: 0104431077

E-mail: webshop@kookpunt.nl

Of bestel direct online jouw pannen online.

HOE WERKT EEN SNELKOOKPAN?

Meer weten over het gebruik van een snelkookpan? Lees dan ook ons uitgebreide artikel over het gebruik en de voordelen van een snelkookpan. Onze pannenexperts laten de hogedrukpan stap voor stap zien.