Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Paellapannen

(39)

Paellapan kopen

Paella komt oorspronkelijk uit Valencia en heeft als basisingrediënt rijst. Hoe de paella wordt gemaakt verschilt per persoon en plaats. Het staat dus vrij voor improvisatie, maar over het algemeen zitten er zeevruchten, kip, tomaat, saffraan en doperwten in paella. Dit typisch Spaanse gerecht wordt over de hele wereld gegeten en dient voor een optimale smaakbeleving altijd in een paellapan bereid te worden. Paella is niet voor niets vernoemd naar hetgeen waarin dit gerecht bereid wordt, namelijk het Latijnse woord voor ‘pan’ of 'schaal'.

Grootte van een paellapan 

Een goede paellapan is over het algemeen een lage, maar grote en brede pan met stevige handgrepen. Paella roer je niet, maar schep je om en dat is juist door de vorm in een paellapan goed mogelijk. Een paellapan is uitermate geschikt voor het bereiden van kleine tot enorme porties van dit heerlijke gerecht. Deze pannen zijn dan ook verkrijgbaar in vele afmetingen, van 10 centimeter doorsnee tot maar liefst 115 centimeter doorsnee! Een groot oppervlak zorgt voor een gelijkmatige garing. Bovendien kan de bouillon dan goed verdampen. Kijk ook eens op onze pagina's met keukenspatels en serveerlepels om de bereiding van paella te vergemakkelijken. Ook bestaan er speciale paellabranders, dat zijn gasbranders met meerdere ringen waardoor de warmte zich snel en geleidelijk kan verspreiden.

Plaatstalen paellapannen

De meeste paellapannen zijn vervaardigd uit plaatstaal. Plaatstaal zorgt voor een optimale warmtegeleiding en het voorkomt dat de paella aan de pan blijft kleven. Een plaatstalen pan moet voor gebruik wel worden ingebrand. Om lang van je plaatstalen paellapan te kunnen genieten is het belangrijk dat je de pan na gebruik met de hand afwast, goed afdroogt en daarna met een beetje olie en een keukenpapiertje invet. Doe je dit niet, dan kan de pan gaan roesten. Sommige plaatstalen pannen zijn geëmailleerd; die hebben een dun beschermingslaagje en zijn daardoor goed te onderhouden. Deze pannen hoeven niet ingebrand te worden, maar zijn meteen klaar voor gebruik. Nadeel is dat geëmailleerd staal kwetsbaar is en daardoor sneller kan beschadigen. 

Voor advies om de juiste pan aan te schaffen, kun je terecht op de pagina Welke pan kiezen?

Merken Paella pannen

Er zijn een aantal merken die bekend staan om hun hoogwaardige paellapannen

  1. DeBuyer
  2. Demeyere
  3. Victoria
  4. Inoxibar
  5. Le Creuset

Het is altijd een goed idee om goed te onderzoeken voordat je een paellapan aanschaft, om ervoor te zorgen dat je een pan kiest die van hoge kwaliteit is en aan al je behoeften voldoet. Let bijvoorbeeld op de afmetingen van de pan, het materiaal waaruit de pan is gemaakt en of de pan geschikt is voor gebruik op gas, elektrische of inductiekookplaten.

Veelgestelde vragen over paellapannen

Wat is het verschil tussen plaatstaal en geëmailleerd staal?

Plaatstaal is een soort staal dat wordt gebruikt voor het maken van pannen en is kenmerkend door zijn grote warmtegeleiding. Paellapannen van plaatstaal moeten voor gebruik ingebrand worden om goed te functioneren. Geëmailleerd staal is een ander soort staal dat een dun beschermingslaagje heeft, wat het gemakkelijker maakt om te onderhouden en niet ingebrand hoeft te worden. Echter, geëmailleerd staal is kwetsbaar en kan daardoor sneller beschadigen.

Wat is het beste materiaal voor een paellapan?

Dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Plaatstaal is een goed materiaal voor paellapannen vanwege zijn uitstekende warmtegeleiding, terwijl geëmailleerd staal gemakkelijker te onderhouden is. Gietijzer is ook een goed materiaal voor paellapannen vanwege zijn duurzaamheid en warmtegeleiding.