Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Paellabranders

(12)

Paellabrander kopen.

Een paellabrander bestaat uit een (uitklapbaar) onderstel van metaal met daar bovenop een grote losse pan voor het bereiden van verse paella. Maar in de grote pan kun je uiteraard ook andere gerechten bereiden. De paellabrander is daarnaast voorzien van een gasbrander met één of meerdere ronde gasringen. Deze gasringen werken als een grote gaspit, zoals die op een gasfornuis.

Paellabranders zijn speciaal ontwikkeld om de gehele bodem van de paella pan gelijkmatig te kunnen verwarmen en de warmte zo goed mogelijk te geleiden. Een gelijkmatige verwarming van een paella pan is belangrijk. Omdat de rijst zodoende evenwichtig gekookt wordt en het kookvocht goed wordt opgenomen. Een paellabrander kan buiten en/of binnen gebruikt worden, afhankelijk van het model. Het onderstel is meestal gemaakt van geëmailleerd staal. Hierdoor zijn de branders eenvoudig in het onderhoud.

Als de paellabrander moet worden aangesloten op propaan- of butaangas is het vanzelfsprekend om secuur te werk te gaan. Bevestig de gasdrukregelaar aan de gasslang en de gasslang weer aan de brander. Zorg ervoor, dat beide koppelingen goed vast zitten en de juiste aansluitingen bevatten. Bevestig de gasdrukregelaar aan de gasfles en draai deze stevig vast met behulp van een waterpomptang. Zet voor de veiligheid de gasfles altijd ver genoeg bij de brander vandaan. Lees voor gebruik altijd de installatie- en veiligheidsvoorschriften uit de handleiding goed door. Om een paellabrander veilig te kunnen gebruiken, geven we onderstaand een aantal belangrijke tips:

  • plaats de brander altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren;
  • zet de paellabrander op een beschutte plek en uit de wind;
  • zorg dat de brander op een stabiele ondergrond staat;
  • zorg dat de brander altijd zo veel mogelijk waterpas staat. Om te checken of de brander waterpas staat, giet je een klein scheutje water of olie in de pan. Blijft het water in het midden van de pan blijft liggen, dan staat de brander waterpas;
  • laat de brander nooit onbeheerd achter;
  • gebruik goed keukengerei met een flinke lange steel en dikke ovenwanten.

Na gebruik van de paellabrander is het zaak om deze weer netjes schoon te maken. Laat de paellabrander ten eerste goed afkoelen. Koppel daarna de gasfles los. Vervolgens kun je de brander met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel afnemen. Voorkom tijdens het reinigen, dat er vocht in de gaatjes van de brander blijft zitten. De binnenkant is namelijk niet geëmailleerd en kan daardoor mogelijk gaan roesten.