Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100

Messen

Merken

Meer categorieën

Hakken en Snijden

Meer categorieën

Mes kopen

Een mes is praktisch onmisbaar in de keuken, het is gereedschap dat je dagelijks gebruikt. Kookpunt heeft allerlei kwaliteitsmessen die bij elk klusje in de keuken passen.

Verschillende soorten messen

Er zijn heel veel verschillende soorten messen. Sommige messen zijn voor een specifiek doel gemaakt, andere messen zijn eerder bedoeld om multifunctioneel te zijn. In deze laatste categorie passen bijvoorbeeld het koksmes, officemes en een universeelmes. Deze messen zijn voor het snijden van zowel vlees, vis als groente te gebruiken. Wil je een vis schoonmaken? Gebruik dan een fileermes om dicht op de graten en huid te kunnen snijden. Snijd je veel vlees? Dan is een vleesmes ideaal; dankzij het smalle en scherpe lemmet zal je het vlees niet kapottrekken. In combinatie met een vleesmes wordt ook vaak een vleesvork gebruikt om het vlees vast te houden tijdens het snijden en het vervolgens te serveren. Ben je een fan van oesters? Gebruik dan voor je eigen veiligheid een oestermes en een oesterhandschoen. Voor extra informatie kun je terecht op de adviespagina Welk mes kiezen?

Lemmet en handgreep van een mes

De lengte en scherpte van een mes verschillen per soort. Van een lang gekarteld broodmes tot een kort schilmes, van een breed en scherp koksmes tot een kaasmes met gaten erin: elk mes heeft zijn eigen functie. Kijk voor meer informatie op de pagina van het desbetreffende mes. 

Er zijn tevens verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan kwaliteitsmessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

Messensets, messenblokken, snijplanken en hakblokken

Bij Kookpunt zijn niet alleen losse messen te vinden, maar ook messensets. In sommige gevallen worden de messensets inclusief een messenblok geleverd, maar deze zijn ook los verkrijgbaar. Om je keukengereedschap compleet te maken is het ook handig om een snijplank of hakblok aan te schaffen.

Messen slijpen

Om een mes scherp te houden, moet het lemmet geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen en aanzetleer. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?