Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Vleesmessen

(67)

Vleesmes kopen

Een vleesmes, ook wel trancheermes genoemd, is ideaal om vlees mee te snijden. Denk aan trancheren en portioneren.

Lemmet en handgreep van een vleesmes

De lemmetlengte van een vleesmes ligt tussen de 15 en 25 centimeter. Daarmee is een vleesmes ongeveer even lang als een koksmes, maar dan met een smaller lemmet. Zo kan er nauwkeuriger worden gesneden. Met het grote en lange lemmet kan gemakkelijk een stuk vlees in één keer worden afgesneden. Een vleesmes is niet geschikt om botten mee te snijden. Gebruik daarvoor een hakbijl of wildschaar. Bij het snijden met een vleesmes is het handig om een snijplank of hakblok te gebruiken.

Er zijn verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan vleesmessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

Waarom een vleesmes?

Je zou vlees ook met andere messen dan een vleesmes kunnen snijden, maar het resultaat is dan niet optimaal. Omdat vlees een plakkerige structuur heeft kun je de vezels met een breder mes (zoals een koksmes) kapot trekken. Het vlees blijft namelijk aan het mes plakken, waardoor je het scheurt in plaats van snijdt. Door het smalle lemmet is het vlees- of trancheermes perfect geschikt om vlees te snijden. Het blijft namelijk niet aan het lemmet plakken. Dit geldt voor zowel rauwe als gebraden producten. Naast vlees kun je dit mes ook goed gebruiken voor het snijden van vis. Het is handig om tijdens het snijden gebruik te maken van een vleesvork om het vlees vast te houden.

Vleesmes slijpen

Om een vleesmes scherp te houden, moet het mes geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?