Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Ham- en zalmmessen

(7)

Zalmmes of hammes kopen

Zalm- en hammessen zijn lang, dun en flexibel in vergelijking met andere messen en daarmee zeer geschikt voor het snijden van plakjes zalm, ham en soortgelijke vlees- en vissoorten.

Zalmmes: extra smal en zeer flexibel

Een zalmmes heeft een zeer flexibel lemmet en is heel handig om dunne, gelijkmatige plakjes zalm of andere soorten vis te snijden. Het lemmet is rond de 30 centimeter lang en extra smal. De afgeronde punt zorgt ervoor dat de zalm niet wordt beschadigd. Een zalmmes kan ook worden gebruikt om dunne plakjes ham te snijden, maar daarvoor zou een hammes geschikter zijn. Het lemmet van een zalmmes is namelijk vaak te flexibel voor het snijden van ham.

Hammes: lang, dun en enigszins flexibel

Het lemmet van een hammes is doorgaans tussen de 25 en 35 centimeter lang en enigszins flexibel (een zalmmes is meestal flexibeler). Het mes is hierdoor goed te sturen tijdens het snijden. Het voordeel van een lang lemmet is dat er in één vloeiende beweging een plak ham of ander vlees gesneden kan worden. Een hammes kan ook worden gebruikt om zalm of andere vis te snijden, maar een zalmmes is doorgaans preciezer.

Zalmmessen en hammessen met en zonder kuiltjes

Sommige lemmetten van zalm- en hammessen hebben kuiltjes, ook wel granton genoemd, die ervoor zorgen dat er tijdens het snijden lucht tussen het lemmet en de vis of het vlees komt. Hierdoor blijft het voedsel niet aan het mes plakken.

Er zijn ook verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan ham- en zalmmessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

Zalmmes of hammes slijpen

Om zalm- en hammessen scherp te houden, moeten de messen geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?