Vandaag open om 09:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Steakmessen

(27)

Steakmessen kopen

Om gebraden vlees, zoals biefstuk, steak, ossenhaas en entrecote te snijden is een steakmes het gereedschap bij uitstek. Veel stevig vlees is moeilijk om te snijden. Het dunne en stevige lemmet van een steakmes gaat er wel gemakkelijk doorheen, waardoor je de mooiste plakken of stukken snijdt. Dit is ideaal voor een biefstuk of bij de barbecue. Niet alleen is het steakmes gemakkelijk in gebruik, ook zien deze messen er sierlijk uit.

Lemmet van een goed steakmes

Een steakmes wordt ook wel een tafelmes genoemd, omdat dit mes vaak aan tafel wordt gebruikt. Het lemmet van een steakmes is slank, stevig en vlijmscherp. Het mes loopt vaak uit in een punt. De lemmetlengte ligt tussen de 9 en 13 centimeter.

Steakmessen zijn ook in sets verkrijgbaar, zodat iedereen aan tafel met hetzelfde mes snijdt. Bovendien zijn sets goedkoper. Het kan natuurlijk ook heel mooi zijn om zelf een collectie samen te stellen. 

Steakmessen: gekarteld of glad

Een steakmes is vaak gekarteld, maar er bestaan ook steakmessen met een glad lemmet. Een gekarteld mes is langer scherp en hoeft dus minder vaak geslepen te worden. Vaak worden ze echter helemaal niet geslepen. Hierdoor worden ze bot, waardoor een goed stuk vlees uit elkaar kan worden getrokken. Dit verpest de structuur van het vlees. Een ander voordeel van kartels is dat het voor meer verschillende dingen kan worden gebruikt, zoals het snijden van worst en pizza. Een gladde snede snijdt beter vanwege het sterkere staal. Dit mes moet vaker worden geslepen, maar is wel makkelijker te slijpen. Ze zijn vaak wel net iets duurder en kunnen het beste alleen voor het snijden van vlees gebruikt worden.

Er zijn tevens verschillende soorten handgrepen. Een houten handgreep is zeer comfortabel, maar kan niet in de vaatwasser, waar een kunststof of roestvrij stalen handgreep qua hygiëne makkelijker te reinigen is maar minder luxe oogt. Ook zijn er diverse vormen. Op onze website is een breed scala aan steakmessen met uitgebreide specificaties te vinden, zodat iedereen een mes kan vinden dat perfect bij hem of haar past. Aarzel bij vragen niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers!

Steakmes slijpen

Om een steakmes scherp te houden, moet het mes geslepen worden. Dit kan met behulp van slijpstenen. Meer informatie is te vinden op onze adviespagina Hoe houd je messen scherp?