Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100

JURA

(70)

Zwitserse kernwaarden

Innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service zijn waarden die als het ware in het DNA van JURA gegrift zijn. Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, en heeft het zich duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd. Volautomaten van JURA zijn een synoniem voor een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een subliem design.

Optimaal koffieresultaat
Ruim 70 ingenieurs hebben zich volledig toegelegd op de ontwikkeling van volautomaten van JURA. Het doel van hun inspanningen: het ultieme koffieresultaat met één druk op de knop, altijd vers gemalen en vers geëxtraheerd. Onlangs hebben de ingenieurs met het revolutionaire impulsextractieproces (P.E.P.®) een mijlpaal bereikt voor een ongekend en vol aroma, ook bij korte koffiespecialiteiten.

Eenvoudige bediening met subliem design
Volautomaten van JURA zijn zelfverklarend, eenvoudig en intuïtief te bedienen. Indrukwekkend voorbeeld: dankzij de RFID-technologie zijn filterpatroon en volautomaat draadloos met elkaar verbonden. De filter wordt automatisch gedetecteerd en de noodzakelijke instellingen aan het apparaat worden automatisch verricht.

Zwitsers design en Zwitserse architectuur genieten wereldwijd grote faam. JURA creëert zuivere en expressieve vormen uit edele materialen, met een buitengewoon precies fabricageproces en een compromisloze afwerking. Het resultaat zijn interieurobjecten met een krachtige en authentieke uitstraling waar de eigenaar terecht jarenlang trots op kan zijn. Elke aanraking lokt jaloerse blikken uit.


Key Technologies

Koffiegenot: vers gemalen, niet uit capsules. Innovatie is voor JURA één van de belangrijkste speerpunten. Bestaande technieken worden continue verbeterd en vernieuwende uitvindingen worden toegepast om de JURA espressomachines te optimaliseren. De key technologies zorgen ervoor dat de espressomachines van JURA gebruiksvriendelijk, efficiënt en intelligent zijn, maar misschien nog wel belangrijker: dat ze het allerbeste uit de koffie naar boven halen. Hieronder lichten we een aantal specifieke innovaties toe en leggen we uit waarom juist deze hét verschil maken in kwaliteit en smaak.

Zo werkt een volautomaat van JURA

Met één druk op de knop de perfecte koffiespecialiteit – vers gemalen, niet uit capsules. Maar wat gebeurt tijdens de bereiding van de koffiespecialiteit? Volg de koffiebereiding met een blik in de binnenkant van een JURA volautomaat: van het vers malen, het zetten tot en met het resultaat in het kopje. En krijg zo inzicht in het complexe samenspel van technologieën die voor het sublieme kopje koffie zorgen.

De Product Recognising Grinder (P.R.G.)

De bonenmaler is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een espressomachine; hier begint het proces naar een perfect, vers gezet kopje koffie. Om de optimale maalgraad voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen hebben de ingenieurs van JURA de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld. Via de elektronische besturing stelt de precisiemolen zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad – veel sneller dan met de hand mogelijk is. Het spectrum ervan loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten.

 

De verschillende bereidingsprocessen

Een ideale extractietijd is de beslissende factor voor een optimaal resultaat: Daarbij is de duur van het contact tussen water en gemalen koffie precies zo lang dat de aroma's uit de gemalen koffie worden opgelost, maar tegelijk kort genoeg om de bittere stoffen en looizuren er niet uit te spoelen.

JURA heeft, naast het standaard bereidingsproces, het pulserende extractieproces (P.E.P.®) voor korte specialiteiten als ristretto of espresso en de One-Touch Lungo-functie voor lange specialiteiten ontwikkeld. Voor de bereiding van Cold-Brew-specialiteiten volgens de espressomethode komt daar nog het Cold Extraction Process bij.

 

Het Intelligent Water System (I.W.S.)

Koffie bestaat voor ruim 98% uit water. Vers, koud water is dan ook onontbeerlijk om een perfect koffieresultaat te behalen. Bij het verwarmen van water zet zich de kalk af die in het water zit. JURA biedt met de CLARIS-filterpatroon een intelligente oplossing:

  • Deze beschermt het apparaat tegen kalkafzettingen en verlengt de levensduur ervan.
  • Het apparaat hoeft niet te worden ontkalkt.
  • Zo wordt een gelijkmatig hoge kwaliteit van het water, en dus ook van de koffie, gewaarborgd.
  • Het Intelligent Water System (I.W.S.) herkent automatisch of een filter is geplaatst.

 

Het melksysteem

Koffiespecialiteiten als cappuccino, latte macchiato en andere specialiteiten worden verfijnd met melk of melkschuim. Modernste technologie zorgt voor de bereiding van melkschuim van ongekende kwaliteit. De innovatieve melkpijpjes van JURA bereiden dankzij de revolutionaire technologie voor microschuim luchtig melkschuim met fijne poriën en een lang aanhoudende consistentie of verwarmen de melk gewoon tot de gewenste temperatuur.

Meer weten? Kom naar Kookpunt!

Voor meer informatie over JURA koffiemachines, voor thuis of op kantoor, ben je van harte welkom in onze fysieke winkel in Rotterdam. Hier kun je al jouw vragen stellen aan onze koffie-experts of barista. Een groot deel van de koffiemachines zijn gelijk klaar voor gebruik waar je deze direct kunt ervaren, zo kun je direct een kopje koffie proeven! Voor vragen kun je ons ook altijd bellen, of stuur een mail naar espresso@kookpunt.nl.

Kookpunt Espresso
Noordplein 81
3035EB Rotterdam
010 443 10 70

Bekijk alles van JURA:

Jura volautomaat kopen.

Hou je ervan om bediend te worden? Met een JURA volautomatische koffiemachine op het aanrecht kan de hele familie genieten van de beste espresso en andere koffie specialiteiten. Met een One Touch volautomaat volstaat één druk op de knop om je te voorzien van een kopje puur genot.
JURA maakt al meer dan 80 jaar huishoudelijke apparatuur waarbij innovatie en kwaliteit centraal staan. In 1986 brachten ze de eerste JURA volautomatische koffiemachine op de markt en behoren vandaag de dag tot de ware top in de wereld van espressoapparaten. Tegenwoordig zijn de Impressa en ENA series het meest populair.

Met behulp van de speciale onderhoudsprogramma´s ben je aan het schoonmaken van je koffiemachine weinig tijd kwijt. Ontkalken en reinigen gaat net als het zetten van koffie volledig automatisch. Wat je wel even zelf moet doen is het schoonmaken van de uitneembare onderdelen zoals de lekbak en de koffieresidubak. Een ruim bemeten waterreservoir (tot wel 5,7 liter) zorgt ervoor dat je niet de hele dag op en neer naar de kraan hoeft te lopen.