Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag10:00 - 18:00
Woensdag10:00 - 18:00
Donderdag10:00 - 18:00
Vrijdag10:00 - 18:00
Zaterdag10:00 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.616275100

JURA

Zwitserse kernwaarden

Innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service zijn waarden die als het ware in het DNA van JURA gegrift zijn. Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, en heeft het zich duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd. Volautomaten van JURA zijn een synoniem voor een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een subliem design.

Optimaal koffieresultaat
Ruim 70 ingenieurs hebben zich volledig toegelegd op de ontwikkeling van volautomaten van JURA. Het doel van hun inspanningen: het ultieme koffieresultaat met één druk op de knop, altijd vers gemalen en vers geëxtraheerd. Onlangs hebben de ingenieurs met het revolutionaire impulsextractieproces (P.E.P.®) een mijlpaal bereikt voor een ongekend en vol aroma, ook bij korte koffiespecialiteiten.

Eenvoudige bediening met subliem design
Volautomaten van JURA zijn zelfverklarend en eenvoudig en intuïtief te bedienen. Indrukwekkend voorbeeld: dankzij de RFID-technologie zijn filterpatroon en volautomaat draadloos met elkaar verbonden. De filter wordt automatisch gedetecteerd en de noodzakelijke instellingen aan het apparaat worden automatisch verricht.

Zwitsers design en Zwitserse architectuur genieten wereldwijd grote faam. JURA creëert zuivere en expressieve vormen uit edele materialen, met een buitengewoon precies fabricageproces en een compromisloze afwerking. Het resultaat zijn interieurobjecten met een krachtige en authentieke uitstraling waar de eigenaar terecht jarenlang trots op kan zijn. Elke aanraking lokt jaloerse blikken uit.


Key Technologies

Innovatie is voor JURA één van de belangrijkste speerpunten. Bestaande technieken worden continue verbeterd en vernieuwende uitvindingen worden toegepast om de JURA espressomachines te optimaliseren. De key technologies zorgen ervoor dat de espressomachines van JURA gebruiksvriendelijk, efficiënt en intelligent zijn, maar misschien nog wel belangrijker: dat ze het allerbeste uit de koffie naar boven halen. Hieronder lichten we een aantal specifieke innovaties toe en leggen we uit waarom juist deze hét verschil maken in kwaliteit en smaak.

AromaG3-molen

De bonenmaler is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een espressomachine; hier begint het proces naar een perfect, vers gezet kopje koffie. De nieuw geconstrueerde, 6-traps AromaG3-molen overtuigt met de verder geoptimaliseerde architectuur en maalt de koffiebonen hierdoor altijd vers, snel en tegelijkertijd behoedzaam in de ideale fijnheid. Zo zijn de snijhoeken in de maalkegels geperfectioneerd en zijn de ingenieurs van JURA er daarbij in geslaagd de efficiëntie aanzienlijk te vergroten. Hierdoor wordt het veelzijdige natuurlijke aroma optimaal geconserveerd en wordt de de duur van het maalproces en het geluidsniveau aanzienlijk gereduceerd.

Pulse Extraction Process & Intelligent Pre Brew Aroma System

Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen. Deze unieke innovatie ondersteunt de optimale ontplooiing van de aroma's en zorgt zodoende voor espressogenot op het allerhoogste niveau. I.P.B.A.S.©, ofwel het Intelligent Pre Brew Aroma System, is een voorwelsysteem waarmee koffie van iedere melange en branding een maximum aan aroma ontwikkelt.

 

Automatische filterdetectie (Intelligent Water System, I.W.S.®)

De nieuwste generatie volautomaten en filters communiceert met elkaar. Dankzij de RFID-technologie zijn filterpatroon en volautomaat draadloos met elkaar verbonden. De filter wordt automatisch gedetecteerd; de noodzakelijke instellingen aan het apparaat worden vervolgens automatisch verricht. Als de filter bijna opgebruikt is, signaleert de volautomaat dat de filter binnenkort vervangen moet worden. Nooit eerder was het gebruik van filters zo eenvoudig en veilig.

 

Bereiding van melk en melkschuim, regeling van de temperatuur

Modernste technologie zorgt voor de bereiding van melkschuim van ongekende kwaliteit. Het melkschuim bekoort niet alleen met fijne poriën en een compacte structuur, maar tevens met een romig fluwelen en licht zoete consistentie. De geïntegreerde pijpjes beschikken over twee afzonderlijke kamers waarin de melk twee keer opgeschuimd wordt. Eventueel aanwezige luchtblaasjes zakken in elkaar, waardoor het melkschuim compacter wordt en over uitermate fijne poriën beschikt. Drie elementen in de uitloop van het pijpje remmen het melkschuim nogmaals af, zodat deze langzaam en gelijkmatig in het kopje stroomt.

Meer weten? Kom naar Kookpunt!

Voor meer informatie over JURA koffiemachines, voor thuis of op kantoor, ben je van harte welkom in onze fysieke winkel in Rotterdam. Hier kun je al jouw vragen stellen aan onze koffie-experts of barista. Een groot deel van de koffiemachines zijn gelijk klaar voor gebruik waar je deze direct kunt ervaren, zo kun je direct een kopje koffie proeven! Voor vragen kun je ons ook altijd bellen, of stuur een mail naar espresso@kookpunt.nl.

Kookpunt Espresso
Noordplein 81
3035EB Rotterdam
010 443 10 70

Jura volautomaat kopen.

Hou je ervan om bediend te worden? Met een JURA volautomatische koffiemachine op het aanrecht kan de hele familie genieten van de beste espresso en andere koffie specialiteiten. Met een One Touch volautomaat volstaat één druk op de knop om je te voorzien van een kopje puur genot.
Jura maakt al meer dan 80 jaar huishoudelijke apparatuur waarbij innovatie en kwaliteit centraal staan. In 1986 brachten ze de eerste Jura volautomatische koffiemachine op de markt en behoren vandaag de dag tot de ware top in de wereld van espressoapparaten. Tegenwoordig zijn de Impressa en ENA series het meest populair.

Met behulp van de speciale onderhoudsprogramma´s ben je aan het schoonmaken van je koffiemachine weinig tijd kwijt. Ontkalken en reinigen gaat net als het zetten van koffie volledig automatisch. Wat je wel even zelf moet doen is het schoonmaken van de uitneembare onderdelen zoals de lekbak en de koffieresidubak. Een ruim bemeten waterreservoir (tot wel 5,7 liter) zorgt ervoor dat je niet de hele dag op en neer naar de kraan hoeft te lopen.