Vandaag open tot 17:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100
Filters

Kandelaars en windlichten

(8)

Kandelaar kopen.

Een kandelaar is een houder voor kaarsen. Je gebruikt een kandelaar voor verlichting, bepaalde rituelen of gewoon als decoratie. Voordat het elektrische licht werd uitgevonden, kwamen kandelaars veel voor in het huishouden. Tegenwoordig haal je met een kandelaar sfeer in huis. Kaarslicht wordt vaak op tafel gebruikt om de sfeer tijdens een diner te verhogen.

Officieel is een kandelaar geschikt voor slechts één kaars. Heb je een kandelaar met meerdere armen en dus geschikt voor meer dan één kaars, dan spreek je van een kandelaber. Kandelabers worden met name gebruikt bij rituele en spirituele gebruiken. Grote kandelabers zijn ook terug te vinden in religieuze gebouwen.

Ben je op zoek naar een mooie kandelaar voor op tafel tijdens het diner? Kandelaars zijn er tegenwoordig in alle vormen en maten en worden gemaakt van verschillende materialen, zoals :hout, koper, glas en edelmetaal. Kandelaars gemaakt van echt zilver of kristal zijn meestal duurder dan kandelaars gemaakt van glas of metaal. Kandelaars zijn te koop in vele stijlen. Zo zijn er klassieke kandelaars met traditionele ontwerpen en ook hele moderne modellen. Twijfel je bij het kiezen van een kandelaar? Kies dan het liefst voor een materiaal en stijl, dat zal passen bij de rest van het eigen interieur en/of de tafelaankleding.

Een betrekkelijk nieuw fenomeen voor de nodige sfeerverhoging in huis zijn de waxinelichtjes, ook wel theelichten genoemd. Deze kleine handige kaarsjes in een aluminium houdertje kun je verspreid op tafel zetten in (gekleurde) glazen kommen. Zo creëer je snel en eenvoudig een gezellige sfeer aan de eettafel. Er zijn uiteraard ook speciale houders te koop voor waxinelichtjes.

Heb je na een avond gezellig tafelen onverhoopt kaarsvetvlekken in het tafelkleed? Doe het dan voor het wassen in een plastic tas en leg het vervolgens in de vriezer voor minimaal 2 uur. Daarna is het kaarsvet in de meeste gevallen eenvoudig van het tafelkleed af te krabbelen. Blijft er toch nog kaarsvet aanwezig op het tafellinnen, dan is het ook mogelijk om het eraf te strijken. Ten eerste Leg je het tafelkleed op de strijkplank met de vlek naar boven gericht. Plaats vervolgens een stuk papierdoek of een koffiefilter zowel boven als onder de vlek op het tafelkleed. Plaats het hete strijkijzer ongeveer vijf seconden op de plaats. Doe dit totdat het kaarsvet is geabsorbeerd door het papier. Ga door tot de vlek helemaal verdwenen is en gebruik telkens een vetvrije plek in het papier. Tenslotte was je het tafelkleed volgens de was-instructies vermeld op het label.

Wanneer kaarsvet moet worden verwijderd van harde oppervlaktes zoals de tafel, dan is het opletten dat de tafel zelf niet beschadigd raakt. Op een glad oppervlak ontstaan namelijk snel krassen. Gebruik dus nooit een mes of ander scherp voorwerp om het opgedroogde kaarsvet te verwijderen.