Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Kruidenmolens

(18)

Kruidenmolen kopen.

Dat peper en zout lekker is wanneer het versgemalen is weten veel mensen wel. Maar het is ook veel lekkerder wanneer je andere kruiden en specerijen vers maalt! Smaak gaat altijd verloren naarmate de tijd verstrekt sinds het gemalen is, en dat kan erg zonde zijn voor de smaakbeleving van je gerecht. We raden dan ook aan dat wanneer je een kruidsoort regelmatig gebruikt daar een speciale kruidenmolen voor aan te schaffen. De verschillende molens zullen ook zeker je keuken opleuken!

De verschillende kruidenmolens

In ons assortiment hebben we allerlei kruidenmolens. De meest veel voorkomende is de nootmuskaatmolen. Veelal worden deze molens al gevuld met nootmuskaat geleverd, veel gerechten zullen baat hebben bij de smaak van versgeraspt nootmuskaat. Verder kan je denken aan chilimolens om net wat meer pit aan je gerechten toe te voegen, maar ook aan molens die geschikt zijn voor allerlei verschillende kruiden. Dus heb jij een vers kruid waar geen specifieke kruidenmolen voor bestaat? Geen probleem, we hebben veel molens die in staat zijn alle soorten kruiden te malen zodat je heerlijke smaken aan je gerechten toe kan voegen.

Maalwerk van je kruidenmolen

Het maalwerk van een nootmuskaatmolen, chilimolen of molen specifiek gemaakt voor één kruid of specerij kan gemaakt zijn van zowel keramiek als RVS. Roestvrij staal is prima geschikt voor deze molens omdat het een hard materiaal is waarbij je de maalgraad erg precies in kan stellen. Voor de molens die geschikt zijn voor allerlei soorten kruiden is gekozen voor keramiek omdat dit een heel hygiënisch materiaal is, wanneer je wisselt van kruidsoort zal het dan ook niet de smaken of geuren van het vorige kruid meegeven.

Het uiterlijk van je nieuwe kruidemolen

Het uiterlijk en materiaal is afhankelijk van wat voor type molen je zoekt. Er wordt immers in het design rekening gehouden met wat voor soort kruiden of specerijen er in komen. Zo zijn nootmuskaatmolens bijvoorbeeld vaak wat bolvormig. De molens zijn vaak gemaakt in ieder geval met acryl zodat je goed in de gaten kan houden hoe vol je molen nog zit en wat voor kruiden of specerijen er op dat moment in zitten. Voor strakker design kan je kiezen voor een molen met RVS, maar we hebben ook een aantal molens met kunststof, deze zijn gemakkelijk schoon te maken.