Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Rookpannen

(8)

Rookpan kopen.

Op zoek naar een geschikte rookpan of rookoven? Om van een authentieke rooksmaak te kunnen genieten heb je goed materiaal nodig. De perfecte manier om in de wereld van rook te stappen is een rookpan kopen. Deze soort pan biedt een gemakkelijke manier om een bijzonder gerecht op tafel te zetten. Bij Kookpunt hebben we diverse rookpannen in het assortiment; basisuitvoeringen, luxe modellen en rookboxen die geschikt zijn voor in de barbecue. Zo is er altijd een rookoven die voldoet aan alle wensen. Wil je meer weten over het gebruik van een rookoventje of ben je op zoek naar een paar handige tips en tricks? Kijk dan ook eens op onze adviespagina: Hoe gebruik je een rookoven? Ook voor directe vragen en advies over de Dutch Oven ben je bij ons aan het juiste adres. Bel, mail of kom langs in onze winkel in Rotterdam.

Rookoven kopen

Hoe werkt een rookoven? Een rookdoos werkt heel simpel: je begint met wat houtmot of houtsnippers in de pan, vervolgens plaats je hier een rooster overheen. Op dit rooster komen de ingrediënten te liggen die je zou willen roken. Op deze manier bevindt de voedsel zich boven het smeulende hout en trekt de smaak er goed in. Door de pan of rookoven te verhitten gaat de rookmot smeulen en ontstaat er rook. Je kan op deze manier met bepaalde modellen binnen 2 minuten al een stuk zalm roken! Naast een rookpan kun je ook andere methodes gebruiken om ingrediënten te roken, zoals met een smokerbarbecue of rookpistool.

Na- en voordelen van de rookpan.

Deze soort rookoven is makkelijk inzetbaar door zijn compactheid. Je kunt ze meestal gebruiken op een gasfornuis, elektrische pit of op de barbecue. Er zijn zelfs rookovens voor inductie beschikbaar! De compactheid is wellicht een voordeel, maar het betekent wel dat je bijvoorbeeld prima de ruimte hebt voor een kipfilet, zalmmootje, handvol garnalen of een stel worsten, maar niet voor grotere hoeveelheden ingrediënten of voedsel wat je hangend zou willen roken. Ook kan je bij een rookpan niet precies de temperatuur instellen, er is geen sprake van een thermometer en het instellen van de ideale temperatuur is daarmee een kwestie van gevoel en ervaring. Omdat je altijd te maken hebt met warmte is een rookpan alleen bedoelt om warm mee te roken.