Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

(Decanteer)karaffen

(67)

Karaf kopen

We hebben een uitgebreid scala aan wijnkaraffen, whiskykaraffen en karaffen voor water. Ze zijn allemaal gemaakt van hoogwaardig glas of kristalglas, dus houd vooral rekening met wat je erin uit wil schenken, en welke kleur en vorm je het mooiste vindt. Wil je karaffen in het echt bekijken? Kom dan langs in onze winkel te Rotterdam.

Glazen karaffen

De karaffen in ons assortiment zijn gemaakt van hoogwaardig glas. In de meeste gevallen zijn het kristallen karaffen die extra luxe ogen. Dankzij het materiaal kun je de gedecanteerde wijn goed zien en met de verschillende designs zal het een waar sieraad op tafel of op de bar zijn.

Whisky karaf

We hebben ook kristallen karaffen voor whisky in ons assortiment. Deze worden vaak ook decanteerkaraffen genoemd, echter hoeft whisky niet gedecanteerd te worden. Deze karaffen komen met stop en worden gebruikt om de drank goed te kunnen bewaren.

Decanteerkaraf

Het inschenken van een glas wijn, is een ervaring waar velen van ons van genieten. Maar heb je wel eens nagedacht over alle stappen die nodig zijn om de wijn perfect in te schenken? Een belangrijke stap van het proces kan decanteren zijn - dit helpt om de smaak van wijn te verbeteren. Bij Kookpunt verkopen wij decanteerkaraffen voor water, wijn en whisky.

Hoe werkt een decanteerkaraf?

Het is een glazen karaf met een smallere hals die je gebruikt om een fles wijn in over te gieten. Het decanteren helpt om de wijn te beluchten, waardoor deze beter smaakt. Het verwijdert ook het bezinksel dat zich in de loop van de tijd in de fles kan hebben opgehoopt, wat vooral het geval is bij oudere flessen rode wijn.

Zorg dat je de wijn die je wil gaan drinken een dag voor gebruik rechtop zet. Zo kan de droesem naar de bodem van de fles zakken. Open, zonder de boel al te veel te bewegen, de fles en schenk de wijn in een vloeiende beweging over in de decanteerder. Op een gegeven moment zie je het bezinksel naar de flessenhals komen. Dit is het moment om te stoppen met schenken.

Ook jongere wijnen zonder droesem kun je in een decanteerkaraf doen, dit doe je dan om het te beluchten. Dit heet karaferen. Door het toegevoegde zuurstof boots je de smaak na van een kelderrijping van een aantal jaar. Het laat smaken echt tot zijn recht komen. In dit geval kun je de wijn gewoonweg in de wijnkanteerkaraf overgieten en is het goed als het een beetje ronddraait in de karaf. Hierna idealiter even een uurtje wachten en je kunt genieten van de wijn in bijpassende wijnglazen.