Vandaag open om 09:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100
Filters

Cocktailglazen

(25)

Cocktailglazen kopen

Het meest klassieke cocktailglas is een drinkglas met een steel en daarop een wijde en puntvormige kelk. Het voetje is breed en zorgt zodoende voor de nodige balans. De steel zorgt ervoor, dat je het glas kunt vasthouden zonder de mix te beïnvloeden met je lichaamstemperatuur. Een cocktailglas wordt ook wel een Martiniglas genoemd.

Als je graag lekkere en mooie cocktails drinkt, dan is de beleving van je cocktail net zo belangrijk als de smaak. Een belangrijk onderdeel van de presentatie van je cocktail is het glas zelf. Je kunt het natuurlijk serveren in een klassiek cocktailglas maar er zijn vele andere leuke glazen. Gin tonic bijvoorbeeld kun je namelijk ook serveren in een bolvormig ballonglas (copa-glas). En een heerlijke mojito in een sierlijk longdrinkglas.

In welke glazen kun je nu precies een cocktail presenteren? Hieronder geven we je een kort overzicht van de glazen, die jouw cocktail een professionele look geven:

  • het ballonglas. Het glas heeft de vorm van een ballon en is het perfecte glas voor het serveren van koolzuurhoudende cocktails, zoals een gin-tonic. Daarnaast blijft er in het glas genoeg ruimte over voor grote frisse ijsblokjes;
  • uiteraard het klassieke cocktailglas zoals hierboven beschreven, ook wel een Martiniglas genoemd. Het ideale glas dus voor een cocktail gemixt met Martini;
  • een margarita-glas. Een stijlvol en praktisch glas voor jouw zelfgemaakte margarita. Dankzij de grote opening In het glas kun je het aroma van limoen en tequila opsnuiven.
  • longdrinkglas. Dit glas wordt vaak gebruikt omwille zijn veelzijdigheid. Het glas, dikwijls geserveerd met rietje en ijs, leent zich uitstekend voor mixdrankjes en cocktails met vruchtensappen.

Heb je een cocktailparty gepland? Versier de cocktails dan op een professionele manier. De opmaak van cocktails komt in feite op hetzelfde neer als het opmaken van een bord eten. Hoe meer lagen, textuur en kleur je toevoegt, hoe mooier het wordt.

Ten eerste, doe een randje met suiker of zout (afhankelijk van het cocktail recept) op het glas. Het randje rond het cocktailglas zorgt niet alleen voor een meerwaarde voor je cocktail maar het geeft ook een extra smaaksensatie in de mond. Ten tweede, schik wat fruit op de rand van het cocktailglas passend bij jouw cocktail. Bijvoorbeeld een lint van sinaasappelschil of steek wat heerlijke aardbeien en een sinaasappelschijfje op de rand van het glas. Tenslotte, voeg ook wat toe aan de inhoud zelf van het glas. Doe dit met bijpassende rietjes, cocktailprikkers, ijsblokvormen en verse kruiden.