Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 17:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.621862100

Kinderbestek

Kinderbestek kopen.

Kinderbestek is bestek voor als je peuter zelfstandig gaat eten. Meestal is het gewone bestek nog wat te groot. Daarnaast is kinderbestek belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het helpt een kind zelfstandig te leren eten en het zorgt voor een goede hand- en oogcoördinatie. En dit geeft een kind meer zelfvertrouwen tijdens het eten.

Wanneer kun je een kind leren eten met bestek? Uiteraard is dat afhankelijk van het kind zelf. Iedereen is anders. Als een peuter ongeveer één a twee jaar oud is, kun je hem/haar voorzichtig met bestek leren eten. Het beste is te starten met twee lepels. De ene lepel geef je aan het kind en met de andere geef je het eten, zoals je het normaal zou doen. Op die manier leert een kind de lepel goed vasthouden.

Kinderbestek wordt gemaakt van verschillende materialen, zoals: roestvrij staal, bamboe, kunststof en siliconen. Verzilverd kinderbestek is een echte klassieker om cadeau te geven. Bijvoorbeeld om de geboorte van een baby te vieren, of als cadeautje op de verjaardag van je eigen kind, kleinkind, een neefje of nichtje. Graveren van het bestek met daarin de initialen of volledige naam is ook mogelijk en maakt het heel persoonlijk. Als het kind groot is geworden, heeft het een geweldig aandenken uit de kindertijd.

Als je kinderbestek wil aanschaffen, waar moet je dan zo al op letten? Bepaal eerst of je wil, dat het kind kan prikken en snijden of enkel kan opscheppen. Daarnaast dien je een keuze te maken uit de verschillende materiaalsoorten en vormen. Roestvrijstaal is sterk maar kan misschien wat hard en koud aanvoelen voor de gevoelige kindermond. Let tevens goed op of het bestek te scherpe randjes heeft en of het vrij is van BPA. Voor nog meer aanmoediging en plezier is er ook kinderbestek in de vorm van auto’s, vliegtuigen en gereedschap. Ten slotte, controleer als je dat wenst, of het bestek in de magnetron en vaatwasser kan.