Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100
Filters

Spuitzakken- en mondjes

(12)

Spuitzakken kopen.

De spuitzak is een keukengereedschap, dat wordt gebruikt om zachte vullingen mee op te spuiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: slagroom, chocolade, geklopt eiwit, aardappelpuree, enzovoorts. In de keuken van de echte thuisbakker mag een spuitzak niet ontbreken. Het is namelijk de perfecte manier om onder andere taarten en gebak op een professionele manier te garneren en te decoreren. Een bekend voorbeeld is de klassieke slagroomtaart met zijn vele toefjes slagroom.

Om knoeien te voorkomen, vul je een spuitzak nooit tot de rand aan toe. Je moet namelijk de vulling er uit knijpen door de bovenkant dicht te draaien. Om een met een spuitzak te werken, kan de eerste keer wat lastig zijn. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Om te beginnen neem je de zak met het bevestigde spuitmondje in je linkerhand (of je rechterhand als je links bent). Daarna sla je ongeveer de helft van de zak terug over de hand. Vervolgens schep je de vulling erin. Zorg hierbij, dat de vulling ook goed onderin komt. Vul de spuitzak tot hooguit twee handbreedten vanaf de bovenrand. Als de spuitzak is dichtgedraaid, duw je met de linkerhand de vulling naar beneden. Gebruik je andere hand om het spuitmondje te richten.

Een spuitzak kan worden voorzien van verschillende spuitmonden. Soms zijn deze bij de spuitzak ingegrepen en soms moet je spuitmondjes los kopen. Spuitmonden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Daarnaast zijn er complete sets te koop met allerlei speciale spuitmonden voor het opspuiten van letters, kleine minitoefjes, grote rozetten en zelfs bloemen en bladeren. De spuitmonden worden over het algemeen gemaakt van kunststof en van roestvrij staal.

De spuitzakken zelf worden meestal gemaakt van gecoat linnen of kunststof. Niet alle spuitzakken zijn even duurzaam. Sommige zijn slechts voor eenmalig gebruik. De beste keuze is een stevige professionele spuitzak, die je kunt hergebruiken. Maar hoe maak je dan een herbruikbare spuitzak hygiënisch schoon? Draai ten eerste de spuitmond los. Deze spuitmondjes kunnen dikwijls gewoon in de vaatwasmachine. Vervolgens keer je de spuitzak binnenstebuiten. Schraap dan ook de eventuele achtergebleven vulling eerst van de zak af. Was de spuitzak voorzichtig met de hand af in een sopje. Laat de spuitzak ten slotte binnenstebuiten drogen.