Vandaag open om 09:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.621515100
Filters

Chocolade

(19)

Bakproducten voor chocolade kopen.

Chocola wordt gemaakt van de cacaoboon. Cacaobonen worden al lang gebruikt. De oude beschavingen in Mexico en Latijns-Amerika kweekten deze zaden al om er een drank van te maken.

Het is een complex proces om van cacaobonen eetbare chocolade te maken. Kortgezegd worden In de fabriek de bonen verhit en samen met andere ingrediënten verwerkt tot chocoladechips of -vlokken. En met deze handige kant-en-klare vlokken kun je thuis zelf op een eenvoudig wijze de lekkerste chocola smelten met een au bain-marie-pan. Bovendien zijn de callets verkrijgbaar in melk, puur en witte chocolade.

Ga je zelf chocolade maken, dan kun je de chocolade ook vullen met andere bijpassende ingrediënten. Denk hierbij aan gevulde bonbons. Met een speciale mal, ook wel bonbonvorm genoemd, maak je eenvoudig wijze je eigen bonbons. Ook grotere chocoladevormen zijn mogelijk. Maak bijvoorbeeld je eigen chocolade paasei of kerstboom met handige fantasiemallen. Daarnaast zijn deze chocoladevlokken fijn om te gebruiken in de chocoladefontein.

Als je wilt decoreren met harde chocolade, dan bestaat daar prima keukengerei voor. Zo maak je snel met een kaaskruller prachtige chocolade krullen en met een goede rasp maak je de lekkerste chocolade taartdecoratie. Wil je zelf letters maken van chocolade op een cake of taart? Dan maak je met een set spuitmondjes  de lekkerste teksten.

Voor een mooi gestold, glanzend en knapperig resultaat moet chocolade altijd worden getempereerd. Tempereren is het smelten en vervolgens op de juiste temperatuur brengen van chocolade, waardoor er kristallen ontstaan die zorgen voor de hardheid en glans van het afgekoelde eindproduct. Een handig instrument dat je daarbij kan helpen, is een chocoladespatel met thermometer.