Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Vazen

(3)

Vaas kopen

Een vaas is een decoratief voorwerp, dat water kan bevatten en aan de bovenkant open is. Een vaas wordt meestal gebruikt om bloemen in te plaatsen. Maar een vaas kan ook zelf, zonder boeket, als versiering dienen. Veel vazen zijn namelijk zo mooi, dat die geen bloemen nodig hebben om de eettafel te decoreren.

Vazen bestaan er in allerlei maten en vormen. Van grote vazen voor boeketten tot kleine vaasjes voor maar één bloem, vazen in de vorm van een fles, vazen in de vorm van een cilinder en ga zo maar door. Vazen worden geproduceerd in allerlei waterdichte materialen, zoals: porselein, aardewerk, kristal en glas. Vazen gemaakt van (gekleurd) glas doen het altijd goed. Het is namelijk een hard en glad materiaal, niet te gevoelig voor krassen en is eenvoudig schoon te maken. Bovendien is een glazen vaas ook gewoon mooi, omdat je het hele boeket kunt zien. Let hierbij wel op de juiste verhouding. Een vuistregel is, dat de vaashoogte 40 tot 60% van de hoogte van het boeket moet zijn. Hierdoor blijven de bloemen namelijk mooi rechtop staan.

Doe altijd voldoende water in een vaas. Zorg ervoor, dat ongeveer driekwart van de vaas gevuld is met water. Echter, bij een boeket met tulpen doe je slechts een klein laagje water in de vaas. Anders groeien de tulpen te snel. Wat wel bij alle bloemsoorten belangrijk is, is dat er geen bladeren in het water terecht komen. Staan de bloemstelen met de bladeren in het water, dan is het zaak deze bladeren weg te knippen. Doe je dat niet, dan groeien er bacteriën en wordt het water vies. Vies water is niet goed voor bloemen, want dan zijn ze sneller uitgebloeid of ze kunnen gaan hangen. Tip: door standaard een paar druppels chloor toe te voegen aan het water waarin je de bloemen zet, voorkom je bacteriegroei.

Om een glazen vaas lang mooi te houden, is het aan te raden de vaas direct te reinigen na het weggooien van de verwelkte bloemen. De eventuele groene aanslag is dan makkelijker te verwijderen. Vul de vaas eerst met lauwwarm water en voeg een druppeltje chloor toe. Laat het goed inweken en borstel de vaas daarna met een borstel schoon. Zit er hardnekkige kalkaanslag op de bodem van de vaas? Vul de vaas dan met een laagje azijn en laat het even inwerken.