Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

 • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf 30,-
 • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
 • Beoordeling9.620988100

Waarom een slowcooker aanschaffen?

Bij een slowcooker denk je misschien gelijk aan het winterseizoen, immers smaken stoofpotjes uit dit apparaat heerlijk met koud weer en korte dagen. Echter is deze fantastische keukenhulp ook erg geschikt om te gebruiken in alle andere seizoenen van het jaar!  Lekker eten is, vinden wij, altijd een belangrijk onderdeel van de dag. De slowcooker zorgt ervoor dat je altijd heerlijk kunt eten, ook als je 's avonds niet zo veel tijd hebt om te koken. Wil je een apparaat die ook dient voor andere doeleinden? Ga dan voor een multicooker met slowcooker-functie!

 

 

 

Slowcookers Multicookers

Meteen aanschuiven met de slowcooker

Stel je eens voor: na een lange, zware werkdag thuiskomen en meteen een verse maaltijd op tafel. Met een slowcooker is dit mogelijk. De naam verklapt al veel; het is een langzame koker. In dit apparaat zit een aardewerken pot die het eten langzaam laat garen. De deksel sluit het perfect af, waardoor al het vocht en de voedingswaarden goed bewaard blijven. Je fornuis komt er niet aan te pas, dus de pan kan makkelijk een hele dag aan staan, zonder dat je erbij bent! Doordeweeks een stoofpotje maken wordt hierdoor wel heel aantrekkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is ’s ochtends de ingrediënten erin stoppen en de pan aanzetten. Een recept is niet eens echt nodig, je kunt alles in de slowcooker stoppen zolang er maar genoeg vocht bij zit. Om je op weg te helpen, geven we je wat tips voor een heerlijke maaltijd.

Tips voor een heerlijke maaltijd met de slowcooker

 • Omdat de slowcooker langzaam en op een lagere temperatuur gaart, komt vlees heel zacht en mals uit de pot. Hiervoor hoef je geen vlees van superieure kwaliteit te gebruiken, ook bij mindere kwaliteit behaal je een heerlijk resultaat. 
 • Het vlees bakt niet en wordt dus ook niet bruin in de slowcooker. Wil je dat wel, kun je het vlees van te voren even aanbakken. Dit zorgt voor extra smaak en geeft de maaltijd een mooier uiterlijk.
 • Stop zo min mogelijk vet in de pot. Geen extra olie of boter en, als het even kan, is het slim om het vet van vlees weg te snijden. Door teveel vet kan je maaltijd een vettig smaakje krijgen.
 • Zorg ervoor dat de pot ongeveer voor de helft of driekwart gevuld is met ingrediënten zodat het goed kan koken.
 • Ingrediënten op de bodem garen sneller. Doe daarom de groenten onderop en het vlees bovenop. Zo voorkom je dat het vlees taai wordt.
 • Alle ingrediënten moeten ontdooid zijn voordat ze de pan in gaan, anders kan de slowcooker niet de juiste temperatuur aanhouden.
 • Ingrediënten als pasta, rijst, zuivel verse kruiden en zeevruchten zijn het lekkerst als ze alleen de laatste dertig minuten meekoken.