Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Deegrollers

(10)

Deegroller kopen.

Een deegroller is een keukengerei, dat gebruikt wordt om het deeg gelijkmatig plat te rollen. De meeste deegrollers zijn gemaakt van hout. Maar ook er bestaan ook deegrollers gemaakt van steen, metaal of kunststof met een anti-kleeflaag. Er zijn daarnaast verschillende vormen deegrollers. Zo zijn er deegrollers gemaakt uit één stuk (massief) en deegrollers met een pen waar de rol omheen kan draaien.

Als je het deeg gaat rollen, gebruik dan tevens bloem. Bij het rollen is het gebruik van bloem heel belangrijk. Bloem is gezeefd meel. Meel wordt gemaakt van gemalen graankorrels en om bloem te krijgen, wordt dit meel gezeefd. Tijdens dit proces worden de vliesjes, de zemelen en de kiemen uit het meel gehaald.

Ook op het deeg zelf strooi je wat bloem, zodat je met de deegroller over het deeg kunt rollen zonder dat het blijft plakken aan de deegroller. Keer het deeg regelmatig, zodat het niet vastplakt aan het werkblad. Strooi indien nodig wat extra bloem onder of op het deeg. Je kunt beter iets teveel bloem gebruiken, dan te weinig. Rol altijd van het midden uit naar buiten toe en duw niet te hard op de deegroller. Draai na elke rolling het deeg een kwartslag, zodat je het deeg gelijkmatig uitrolt. Rol telkens van je af.

Wil je zeker weten dat het deeg een bepaalde dikte krijgt? Gebruik dan een deegroller met ringen. De ringen hebben verschillende diktes. Kies simpelweg de ring, die gelijk is aan de gewenste dikte van het te rollen deeg.

Na het rollen moet de deegroller natuurlijk ook weer schoon worden gemaakt voor het volgende recept. Een houten deegroller reinigen is absoluut geen lastige klus. Het is voldoende om de deegroller met een spons of borstel af te schrobben onder heet stromend water. Indien de deegroller in contact is gekomen met vet of erg vuil is, raden we je aan ook wat milde zeep te gebruiken. Laat de deegroller ten slotte gewoon drogen op het schone werkblad.