Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Etagères

(4)

Etagère kopen.

Etagère

Etagères zijn borden of plateaus om lekkere hapjes boven elkaar te presenteren. Zet een etagère neer op tafel en je hebt direct een blikvanger. Het fijne van een etagère is dat het er altijd mooi uitziet, wat je er ook op serveert. Twee of drie lagen, wit, gekleurd of van glas: het maakt niet uit. Een etagère is echt een decoratieve aanvulling op je koffietafel of hapjesbuffet.

Naast de etagères zijn er ook nog buffet-etagères. Deze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld salades of ontbijtproducten, zoals muesli in te serveren. De buffet-etagères bestaan namelijk uit schalen en niet uit borden.

De etagère heeft van oorsprong een Franse achtergrond. Aanvankelijk werd een etagère vooral gebruikt om een verzameling spulletjes en prullaria op te plaatsen. Het was een open pronkkastje. Vanaf de 19e eeuw werd de etagère steeds populairder en werden er steeds meer verschillende soorten en maten gemaakt.

De etagère is nog populairder geworden met het introduceren van de Engelse High Tea. De High Tea is een thee voor in de namiddag met lichte hapjes en versierde tafels. De etagères worden op tafel gezet met zoetigheden, muffins, kleine broodjes en andere kleine hartige en zoete hapjes.

De meeste etagères bestaan uit twee of drie hoogteniveaus. Etagères worden gemaakt van verschillende materialen. Maar welke etagère is nu geschikt voor welke hapjes? Uiteraard is dat zeer persoonlijk maar hierna volgen wat tips. Op een etagère van leisteen is het bijvoorbeeld smakelijk om tapas en kaasblokjes te serveren. Witte porseleinen of glazen etagères zijn weer meer geschikt voor het serveren van kleine zoetigheden. De etagères van roestvrij staal zijn stijlvol en lenen zich uitstekend voor het presenteren van pralines en bonbons.

Je hoeft op een etagère niet per sé alleen maar hapjes te serveren. Je kunt ze ook leuk decoreren met allerlei dingen, die passen bij het seizoen. Ook leuk om neer te zetten als een soort decoratiestuk. Een etagère is dus functioneel en esthetisch een toevoeging aan ieder interieur. Door de hoogteverschillen en de verschillende opties die de etagère biedt, word je sneller verleid om te proberen.