Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100

Welke Big Green Egg past bij mij?

Big Green Egg is waarschijnlijk het meest gewilde en meest bekende merk als het aan komt op (kamado)barbecues. Dat is niet voor niets. De gebruiksvriendelijkheid, de unieke luchtcirculatie, het gemakkelijk kunnen reguleren van de temperatuur, de vormgeving, de fraaie groene kleur en het NASA-gepatenteerde keramiek maken van de Big Green Egg een absolute topbarbecue.
 
Big Green Egg heeft diverse modellen die onderling verschillen in grootte en ook in uitrustingsniveau. Er is voor iedereen wel een Big Green Egg die aan alle eisen voldoet. We leggen graag uit wat het verschil is tussen de modellen, zodat je de Big Green Egg kan kiezen die compleet bij jou past!

Big Green Egg Mini

De Big Green Egg Mini is het kleinste model. Door het lage gewicht is dit eitje makkelijk mee te nemen. Bijvoorbeeld op de boot, naar de camping, het strand en zelfs onder een afzuigkap op het fornuis. De Mini is handig voor in kleine ruimtes en kan ook als tafelmodel worden gebruikt. Ook wordt de Mini vaak gebruikt als aanvulling op een grotere BGE. Als je de Mini ergens op zet, let dan op dat je een onderstel nodig hebt.

Houd er rekening mee dat door het formaat het niet altijd mogelijk is om alle etenswaren te bereiden. Een hele kip zou bijvoorbeeld te groot zijn.
 

Kenmerken:
Gewicht: 17kg
Hoogte: 43cm
Rooster: Ø25cm
Kookoppervlak: 507cm²
Aantal personen: 2-4
Voor- en nadelen:
+ Makkelijk te vervoeren
+ Zowel binnen als buiten te gebruiken
- Grote etenswaren passen niet
- Minder beschikbare accessoires

Big Green Egg MiniMax

Iets groter dan de Mini en qua kookoppervlak meer richting de Small. De MiniMax biedt ruimte om met een gezelschap tot wel 6 personen te barbecueën. Daarnaast is het formaat nog steeds perfect om mee te nemen en te gebruiken als tafelbarbecue. Het beste van twee werelden, laten we maar zeggen. De Big Green Egg MiniMax wordt standaard geleverd met Carrier. Ideaal is om ‘m hoger op een ‘Portable Nest’ te zetten. Ook kan hij uitgebreid worden met zijtafels (EGG Mates), voor extra (werk)ruimte. Bij de MiniMax zijn deze gemaakt van Acacia hout.

Hoewel het formaat een stuk groter is dan de Mini, is het nog steeds niet mogelijk om een hele kip rechtop in de kamado te zetten. Het bekende Beer Can Chicken recept gaat op de MiniMax dus niet lukken.

Kenmerken:
Gewicht: 35kg
Hoogte: 50cm
Rooster: Ø33cm
Kookoppervlak: 855cm²
Aantal personen: 2-6
Voor- en nadelen:
+ Makkelijk te vervoeren door gewicht en formaat
+ Groter dan de Mini
+ Zowel binnen als buiten te gebruiken
+ Wordt geleverd met Carrier
+ Mogelijkheid tot uitbreiding met Portable Nest en EGG Mates
- Past nog steeds niet alles op
- Minder beschikbare accessoires

Big Green Egg Small

De Small is de perfecte tussenmaat van Big Green Egg. Te groot om op de tafel te zetten, maar niet te lomp. Het is een kleine barbecue en daarom compleet geschikt voor een kleinere tuin of balkon. Bescheiden in formaat, maar absoluut volwassen in prestaties!

Hoewel het rooster en kookoppervlak ongeveer even groot zijn als die van de MiniMax, ligt het rooster bij de Small een stuk lager. Dit maakt het praktischer om grote gerechten te bereiden. Op de Small is het wel mogelijk om de besproken kip verticaal te bereiden.

Kenmerken:
Gewicht: 36kg
Hoogte: 61cm
Rooster: Ø33cm
Kookoppervlak: 855cm²
Aantal personen: 4-6
Voor- en nadelen
+ Makkelijk te vervoeren
+ Geschikt voor kleine tuin of balkon
+ Hoog model
- Minder beschikbare accessoires

Big Green Egg Medium

Een elegante gigant, zou je de BGE Medium kunnen noemen. Hij is niet te lomp, maar toch geschikt voor groepen tot 8 personen. Net als de Small uitstekend te gebruiken in kleinere ruimtes, zoals patio’s, stadstuinen of balkons. Door zijn afmetingen en capaciteiten is de Medium absoluut een favoriet uit het Big Green Egg aanbod. Wat hem ook zo fijn maakt is dat hij compatibel is met veel BGE-accessoires.

De Medium is voorzien van de Big Green Egg rEGGulator gietijzeren dop. Deze biedt een nauwkeurige temperatuurregeling die andere luchtstroomregelaars, ook de eigen Big Green Egg margrietschijf, ver overtreft op het gebied nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Gewicht: 51kg
Hoogte: 72cm
Rooster: Ø40cm
Kookoppervlak: 1140cm²
Aantal personen: 6-8
Voor- en nadelen
+ rEGGulator
+ Elegant formaat
+ Groot genoeg voor de hele familie
+ Veel beschikbare accessoires
- Niet makkelijk te vervoeren

Big Green Egg Large

De Large is het populairste model uit de Big Green Egg familie. Hij is net zo goed en krachtig als de medium, maar net wat groter. Het grote voordeel ten opzichte van de Medium is dat je verschillende gerechten naast elkaar kan bereiden. Met al die ruimte bereid je gemakkelijk een driegangenmenu voor meerdere personen. Bij de large zijn alle accessoires in het assortiment van BGE compatibel. Daarom is dit model geschikt als je echt alles uit je Big Green Egg wil halen. Bouw ‘m in een fraaie houten tafel of plaats de Large in een Nest zodat je ‘m eenvoudig kan verplaatsen naar waar jij wil.

De Large is voorzien van de Big Green Egg rEGGulator gietijzeren dop. Deze biedt een nauwkeurige temperatuurregeling die andere luchtstroomregelaars, ook de eigen Big Green Egg margrietschijf, ver overtreft op het gebied nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Kenmerken
Gewicht: 73kg
Hoogte: 84cm
Rooster: Ø46cm
Kookoppervlak: 1677cm²
Aantal personen: 8
Voor- en nadelen
+ rEGGulator
+ Compatibel met alle BGE accessoires
+ Voor veel mensen tegelijk eten bereiden
+ Goed uit te breiden met zijtafels of mogelijkheid tot inbouwen
- Lastig te verplaatsen door het gewicht

Big Green Egg XLarge

De XLarge is nog groter dan de Large. Dat betekent wel 30% meer grilloppervlakte! Houd in je achterhoofd dat de Big Green Egg XLarge het beste tot zijn recht komt als je gaat bbq’en voor gezelschappen vanaf 8 personen. Om die reden is het een topper voor horeca, cateraars en restaurants met mooie en zonnige terrassen. Meerdere pizza’s tegelijk, veel vlees of verschillende grote vissen zijn geen enkel probleem voor de XLarge. Ook de XLarge kan je uitrusten met diverse (houten) zijtafels of inbouwen zodat je echt een gigant van een buitenkeuken hebt.

De XLarge is voorzien van de nieuwe Big Green Egg rEGGulator gietijzeren dop. Deze biedt een nauwkeurige temperatuurregeling die andere luchtstroomregelaars, ook de eigen Big Green Egg margrietschijf, ver overtreft op het gebied nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Kenmerken
Gewicht: 99kg
Hoogte: 78cm
Rooster: Ø61cm
Kookoppervlak: 2919cm²
Voor- en nadelen:
+ Groot kookoppervlak
+ rEGGulator
+ Geschikt voor grote groepen mensen
+ Compatibel met alle BGE accessoires
- Verbruikt meer kolen
- Erg zwaar

Big Green Egg 2XL

De 2XL is de special edition van Big Green Egg. De Moeder van Alle Groene Eieren. Deze enorme barbecue is geschikt voor het cateren van grote evenementen of andere gelegenheden waar veel mensen bij elkaar komen. Hij biedt twee keer zoveel ruimte als de BGE XLarge en maakt altijd indruk met zijn formaat.

De 2XL is voorzien van de nieuwe Big Green Egg rEGGulator gietijzeren dop. Deze biedt een nauwkeurige temperatuurregeling die andere luchtstroomregelaars, ook de eigen Big Green Egg margrietschijf, ver overtreft op het gebied nauwkeurigheid en gebruiksgemak.

Kenmerken
Gewicht: 170kg
Hoogte: 90cm
Rooster: Ø73cm  
Kookoppervlak: 4185cm²
Voor- en nadelen
+ Groot genoeg voor evenementen
+ Imposant
+ Compatibel met alle BGE accessoires
- Verbruikt veel kolen
- Zwaar
- Duurt langer om op temperatuur te komen

Weet je al welk model het beste bij jou past? Kijk hier nog even naar informatie over de verschillende accessoires en onderstellen, of bestel jouw koning der barbecues hier.