Openingstijden
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620820100
Filters

Hapjes- en sauteerpannen

(85)

Hapjespan kopen

Hapjespannen en sauteerpannen (ook wel sauteuse genoemd) lijken op koekenpannen, maar dan met een hogere rand. De pannen met een rechte rand worden meestal hapjespan genoemd, terwijl dezelfde soort pan met een schuine rand een sauteerpan worden genoemd. Beide pannen hebben echter dezelfde functie.

Voordeel van hapjespannen en sauteerpannen

Een sauteer of hapjespan gebruik je voor het bakken of braden van ingrediënten. Meestal wordt deze pan gepakt vanwege de hoge rand waardoor je ofwel grotere ofwel meer ingrediënten kunt bereiden. Ze zijn geschikt voor kleine roerbakgerechten, dikke stukken vlees, eenpansgerechten en pastasauzen. Dankzij de hoge rand kan vlees goed dichtschroeien. Wanneer je meer functionaliteit van je pan verlangt kun je een hapjespan met deksel aanschaffen. Dan kun je er niet alleen in braden en bakken, maar ook stoven! Bij veel van de hapjespannen die in eerste instantie zonder deksel worden geleverd, kun je losse pannendeksels kopen.

Voor advies om de juiste pan aan te schaffen, kun je terecht op de pagina Welke pan kiezen?

Materiaal van een hapjespan 

Hapjespannen zijn te verkrijgen in verschillende soorten materialen en groottes. De meeste zijn gemaakt van roestvrij staal, waarbij het materiaal veelal gecombineerd wordt met aluminium om te zorgen dat de warmtegeleiding optimaal is. Voordeel van deze soort pannen is de prijs-kwaliteit verhouding. Voor mensen die optimale prestaties zoeken wat betreft warmtegeleiding en een stijlvolle pan is wellicht de koperen hapjespan een betere keuze. Dit materiaal wordt altijd gecombineerd met een roestvrij stalen binnenlaag en ziet er erg mooi uit. Koperen sauteerpannen vereisen meer onderhoud, maar wanneer je de pan goed behandelt kan deze een leven lang meegaan. Ook zijn er veel gietijzeren hapjespannen en sauteerpannen met een anti-aanbaklaag. Dit is prettig wanneer je er zeker van wilt zijn dat je ingrediënten nooit aanbranden.