Vandaag open om 11:30
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Sous-vide

(8)

Sous-vide kopen

Voor de beste sous-vide zit je bij ons goed. We hebben een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit en verschillende soorten modellen waardoor er altijd een geschikte voor je bij zit. De apparatuur wordt gratis en binnen één werkdag geleverd. Nog wat technische vragen die je aan een productexpert wil stellen? Kom langs in de winkel, bel of mail ons.

Wat is sous-vide?

Sous-vide, oftewel 'onder vacuüm' is een bereidingstechniek waarbij je voedsel eerst vacumeert en dan voor een tijd onderdompelt in een waterbad van een constante temperatuur. Doordat de temperatuur uiterst gecontroleerd is, worden etenswaren gelijkmatig gegaard, met een zachtere en sappigere structuur als resultaat. Teven komen ingrediënten niet in directe aanraking met het water en blijven smaken, vitaminen en mineralen behouden. Wil je meer weten over het gebruik van een sous-vide of ben je op zoek naar een paar handige tips en tricks? Kijk dan ook eens op onze adviespagina: Wat is een sous-vide?

Sous-vide circulator, het meestgekozen model.

Een circulator, ookwel sous-vide inzet of sous-vide stick genoemd, plaats je in een waterbak of RVS pan. Je stelt het apparaat in op de gewenste temperatuur, bij de meeste modelen op 0,1 graad nauwkeurig, en laat je ingrediënten tot hun ideale kerntemperatuur garen. Geen kernthermometer meer nodig, dat doet het apparaat al voor je!

Waar let je op bij aanschaf van een sous-vide?

Een belangrijke is de capaciteit. Een stick of waterbad heeft een bepaalde inhoud of aantal liters wat het kan verwerken, afhankelijk van wat je klaar wil maken en voor hoeveel mensen moet je wellicht kiezen voor een grotere of kleinere capaciteit. Als je een sous-vide aanschaft is het tevens aan te raden om een vacumeermachine aan te schaffen. Het voordeel van gevacumeerde producten is onder andere dat de marinade snel intrekt door de vacuümdruk. Daarnaast is voeding wat sous vide gegaard is, ook langer te bewaren (mits de vacuümzak gesloten blijft).