Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620188100
Filters

Puddingvormen

(5)

Puddingvorm kopen.

Pudding is een nagerecht dat meestal zoet van smaak is. Het wordt bereid op basis van melk of gebonden met zetmeelproducten zoals maïzena. Eventueel aangevuld met een eiwit als geleermiddel zoals eieren, custard, custardpoeder of gelatine.

Je kunt een warme en koude pudding maken. De warme soort wordt vaak gebonden met een zetmeel-substantie of maïzena,. Soms ook in combinatie met eieren. Daarnaast is het vaak nodig om de smaakmakers (bijvoorbeeld amandelen) mee te trekken in een warme vloeistof, zoals melk.

De koude pudding wordt vaak gebonden met een zeewier (agaragar) of gelatine. Daarnaast kun je verse vruchtenpuree toevoegen of zelfgemaakte chocoladepasta's. Vaak zijn de koude soorten pudding op basis van geslagen room of gele room (ook wel banketbakkersroom genoemd).

Een puddingvorm, ook wel puddingtrommel genoemd, gebruik je om de zelfgemaakte pudding in een mooie vorm te krijgen en feestelijk te serveren. Het oog wil namelijk ook wat. Daarnaast kun je makkelijk de pudding versieren met toefjes slagroom, vruchtjes, snoepjes en koekjes enzovoort. Om het gerecht makkelijker uit de vorm te krijgen, is het raadzaam om vooraf de warme puddingvorm in te smeren met wat boter of wat olie. Laat de inhoud van de vorm altijd eerst een poos op een koele plek flink opstijven.

Puddingvormen worden gemaakt van verschillende materialen. Er bestaan puddingvormen die gemaakt zijn van onder andere: roestvrij staa aluminium, aluminium voorzien van een anti-kleeflaag ,glas en ten slotte porselein.

Daarnaast bestaat er een traditionele puddingvorm: een ramekin (ramequin). Een ramekin is een klein potje van glas of porselein, waarin één portie van een nagerecht kan worden bereid én geserveerd. De ramekin-vorm heeft doorgaans een diameter van ongeveer 10 a 20 centimeter. Een voorbeeld van een nagerecht dat typisch in een ramekin wordt geserveerd, is crème brûlée.

Hoe krijg je nou een pudding makkelijk uit de puddingvorm? Verwarm dan de buitenkant van de vorm voorzichtig met een föhn of gasbrander. Je kunt ook de vorm even in warm water houden. Het verwarmen zorgt ervoor, dat de buitenkant van de pudding zachter wordt. Hierdoor glijdt de pudding makkelijk uit de vorm.