Vandaag open tot 17:00
Maandag11:30 - 17:00
Dinsdag09:30 - 17:00
Woensdag09:30 - 17:00
Donderdag09:30 - 17:00
Vrijdag09:30 - 17:00
Zaterdag09:30 - 17:00
Zondag11:30 - 17:00

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.617441100
Filters

Koekenpannen

(277)

Koekenpan kopen

Een degelijke koekenpan is onmisbaar in de keuken. Een koekenpan lijkt op een sauteer- of hapjespan, maar heeft in de meeste gevallen een lagere rand. Hierdoor is een koekenpan zeer geschikt voor het bakken van kleine vlees-, vis-, of groentegerechten.

Materiaal van een koekenpan 

De meeste koekenpannen hebben een diameter van 24 of 28 centimeter. Bij het kiezen van een koekenpan is het belangrijk om te kijken naar de geschikte warmtebronnen. Het materiaal van een koekenpan is ook van belang. Zo zijn er koekenpannen gemaakt van gietijzer, koper, roestvrij staal en plaatstaal. Gietijzeren koekenpannen zijn relatief zwaar, maar ze kunnen een leven lang meegaan als je er een beetje voor zorgt. Ze zijn oersterk en bakken als geen ander. Of je nu aardappeltjes wilt opbakken of een rollade wilt aanbraden, het kan met gietijzeren koekenpannen allemaal. Pannen van koper zien er prachtig uit en hebben een uitstekende warmtegeleiding. Ze zijn doorgaans wel wat duurder en vergen onderhoud om ze mooi te houden. Roestvrij stalen koekenpannen zijn bestand tegen hoge temperaturen en zijn makkelijk schoon te maken. Het kan wel even wennen zijn: vlees of vis blijft in het begin plakken, maar wanneer er een lekker krokant laagje is gevormd, komt het eten vanzelf los. Een pan gemaakt van plaatstaal kan hoge temperaturen aan en gaat, hoe vaker je hem gebruikt, steeds beter bakken. Ook creëert de pan zijn eigen anti-aanbaklaag. De pan moet wel onderhouden worden. 

Voor meer informatie over de verschillende soorten koekenpannen kun je terecht op de adviespagina Welke koekenpan past bij mij?

Koekenpan met anti-aanbaklaag

Er zijn ook koekenpannen met een anti-aanbaklaag: deze pannen zijn voorzien van een speciaal laagje dat ervoor zorgt dat je maaltijd niet aanbakt en je kwetsbare en eiwitrijke producten moeiteloos kunt opbakken. Denk bijvoorbeeld aan eieren of vis. Het is niet altijd nodig om een koekenpan met een anti-aanbaklaag te hebben om zonder kleven te bakken. Voor het bakken van bijvoorbeeld biefstuk of pannenkoeken kun je ook een pan van plaatstaal gebruiken. Het grote voordeel van koekenpannen zonder anti-aanbaklaag is dat deze pannen heel lang meegaan omdat ze minder snel slijten, ook bij regelmatig gebruik.

Voor advies om de juiste pan aan te schaffen, kun je terecht op de pagina Welke pan kiezen?