Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Bakplaten

(48)

Bakplaat kopen.

Een bakplaat gebruik je doorgaans voor baksels, die niet in een bakvorm worden gebakken. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, bladerdeeghapjes en pizza’s. Een bakplaat wordt ook wel een plancha genoemd. Je kunt een bakplaat in de oven gebruiken of rechtstreeks op de kookplaat zetten. 

Een bakplaat is meestal een rechthoekige plaat gemaakt van metaal met aan alle zijden verhoogde kanten. Echter, bestaan er tegenwoordig ook ronde en halfronde bakplaten. Om vastkleven tijdens het bakproces te voorkomen, zijn er ook platen met een anti-aanbaklaag. Is er geen anti-aanbaklaag aangebracht, dan kun je de bakplaat invetten met bijvoorbeeld wat boter of olie. Gebruik je de oven voor het bakken met een bakplaat, dan kan er bakpapier gebruikt worden.

Sommige bakplaten zijn voorzien van handige handvaten. Daarnaast bestaan er bakplaten met gaatjes in de onderkant. Een geperforeerde bakplaat wordt meestal gebruikt voor producten waarbij een betere warmtecirculatie in de oven belangrijk is. Deze gaatjes zorgen er zodoende voor, dat bijvoorbeeld de pizzabodem lekker krokant wordt. Zijn de bakplaten voorzien van ribbels, dan worden deze grillplaten genoemd.

Bakplaten kunnen ook elektrisch zijn. Denk hierbij aan een gourmetten of aan teppanyaki. Dit laatste is een Japanse wijze van bakken op de bakplaat. Hierbij worden verse ingrediënten zo kort mogelijk in aanraking gebracht met de hete bakplaat. De ingrediënten schroeien snel dicht en behouden zo hun kleur, smaak en voedingsstoffen.

Het schoonmaken van een bakplaat kan soms een lastig klusjes zijn. Er bestaan diverse schoonmaaktips. Om te beginnen strooi je een flinke laag baking soda op de bakplaat. Doe vervolgens wat (lauw)warm water en azijn in een plantenspuit en spuit daarna op de baking soda tot het een dik mengsel wordt. Laat het ten slotte minimaal een uurtje intrekken. Daarna schrobben, afspoelen en droogmaken (meteen doen om roest te voorkomen) en je kunt de blinkende bakplaat meteen weer gebruiken.