Vandaag open tot 18:00
Maandag11:30 - 18:00
Dinsdag09:30 - 18:00
Woensdag09:30 - 18:00
Donderdag09:30 - 18:00
Vrijdag09:30 - 18:00
Zaterdag09:30 - 18:00
Zondag11:30 - 17:30

010-4431075

  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 30,-
  • Uitgebreide fysieke winkel in Rotterdam
  • Beoordeling9.620988100
Filters

Graan- en zaadmolens

(4)

Graanmolen kopen.

Zaad- en graanmolen kopen? Een zaad- en graanmolen vermaalt niet alleen zaden en granen maar ook peulvruchten, koffiebonen, noten, kikkererwten, (gedroogde) kruiden, paddenstoelen en meer. De laatste jaren is lekker maar vooral verantwoord en ambachtelijk gebakken brood sterk in opkomst. Veel mensen geven er de voorkeur aan om thuis hun eigen brood te bakken in plaats van dit bij de bakker of supermarkt te kopen. Wat is er dan logischer en leuker om met behulp van een zaad- en graanmolen ook je eigen meel te malen zodat je jouw brood letterlijk van begin tot eind helemaal zelf maakt.

Zaad- en graanmolen

Met een zaad- en graanmolen bepaal je zelf de fijnheid (‘uitmalingsgraad’) en samenstelling van het meel. Zo ontstaat een brood dat volledig aan jouw eisen voldoet. Voor broodliefhebbers die een bepaald dieet volgen of een allergie hebben is een zaad-en graanmolen een musthave. Je wilt immers weten wat je eet. De aanschaf van een zaad- en graanmolen verdien je relatief snel weer terug doordat zelf malen veel goedkoper is dan het kopen van kant-en-klaar meel. Het gebruik van een zaad- en graanmolen levert nog een belangrijk voordeel op. Hoe korter je voor gebruik aan het malen slaat, hoe meer het geur- en smaakverlies beperkt wordt. Denk bijvoorbeeld eens aan het verschil in smaak en aroma tussen versgemalen koffiebonen en een blik koffie dat al een paar dagen open staat.

Bak je incidenteel een broodje of is jouw oven juist non-stop gevuld met de meest uiteenlopende en gewaagde broodcreaties? Kookpunt heeft voor elk type bakker een zaad- en graanmolen in het assortiment. Alle molens hebben met elkaar gemeen dat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn. De zaad- en graanmolens worden elektrisch of handmatig aangedreven. Een handmatig aangedreven molen produceert minder geluid en ook minder warmte. Dit laatste heeft als voordeel dat de voedingsstoffen van de granen en de zaden beter bewaard blijven. Het gebruik van een elektrisch aangedreven zaad- en graanmolen vergt minder fysieke inspanning en kost minder tijd. Elektrisch aangedreven molens zijn wat duurder in aanschaf. Alle molens plaats je eenvoudig op het werkblad of je bevestigt ze aan het werkblad met een (bijgeleverde) klemhaak.

De zaad- en graanmolens verschillen ook in materiaalgebruik. Er zijn molens die gemaakt zijn van verschillende soorten staal maar ook van keramiek en kunststof. De keuze van het materiaal heeft te maken met je persoonlijke voorkeur. Zoals bijvoorbeeld hoe precies en fijn je de maling wilt kunnen instellen, wat je wilt vermalen, hoe intensief je de molen wilt gaan gebruiken en hoe je de molen wilt schoonmaken. Bewaar je zelfgemalen meel koel en donker in een afgesloten bak of zak. Het is belangrijk om (met name het maalwerk) van de molen zo droog mogelijk te maken nadat je deze hebt schoongemaakt. Dit voorkomt plakken, verstoppingen en ook vastlopen bij het volgende gebruik.